Proiect unic în România. Harta panoramică a celui mai înspăimântător castel din țară

Data publicării:
CASTEL

 

Istoria Castelului Corvinilor este legată de numele lui Iancu de Hunedoara, cu toate că, în domnia lui, nu a locuit acolo mai mult de un an. Acum, o hartă panoramică a Castelului Corvinilor va fi prezentată cu prilejul primei ediții a Târgului European al Castelelor, manifestare ce-i va reuni, în municipiul Hunedoara, pe reprezentanții a 21 de castele și muzee din șase țări europene.

Proiectul de grafică va fi vernisat pe 1 mai, în prima zi a evenimentului cultural, și va aduce un plus de valoare materialelor informative prin care este promovat acum turismul cultural și istoric din Hunedoara, notează Agerpres.

„Acest proiect artistic a fost creat de designerul orădean Adrian Samoilă, în colaborare cu Castelul Corvinilor și Primăria municipiului Hunedoara. El s-a derulat de-a lungul a șase luni de lucru și documentare. Proiectul este un demers unic în România, ce și-a propus să valorizeze, sub forma unei reprezentări grafice extensive, elemente din patrimoniul istoric și arhitectonic hunedorean”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Silke Oprean.

Concepția grafică a hărții panoramice are ca reprezentare centrală Castelul Corvinilor și se bazează pe tehnica stampei medievale. Pentru realizarea hărții, artistul a folosit tehnici convenționale, grafica în tuș, proiectarea în sistem 3D și colorarea digitală.

Târgul European al Castelelor va avea loc în Sala Dietei de la Castelul Corvinilor din Hunedoara și își propune promovarea potențialului turistic și cultural al expozanților.

TURIST ACASĂ. Castelul Corvinilor, a doua cea mai înspăimântătoare clădire din lume

De Castelul Corvinilor se leagă numeroase legende care atrag turiști pasionaţi de perioada medievală. Construcţia în stil gotic este impunătoare, cu numeroase turnuri şi bastioane. În curtea interioară, vizitatorii pot vedea stâlpul infamiei, locul unde se făceau execuţiile publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri