Proteste în ţară, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament 

Data publicării:
PROTESTE

La Constanţa, protestatarii s-au strâns în faţa prefecturii, instituţia care reprezintă Guvernul în ţară.

- Vi se pare că noi, tinerii, avem vreo şansă? Vi se pare că avem locuri de muncă? Vi se pare că suntem o ţară corectă, cinstită, unde primează justiţia şi nu suntem o ţară de corupţi, cu un premier corupt?

La Târgu-Jiu, manifestanţii au adus în discuţie problema celor nevoiţi să plece în străinătate pentru un trai mai bun şi care au fost nevoiţi să-şi lase în urmă familiile.

- Anii s-au scurs, noi am îmbătrânit, copiii noștri au plecat de lângă noi.

Dintre cei o mie de protestari anunţaţi, la Iaşi s-au mobilizat doar o sută de oameni, care au scandat vreme de o oră în faţa Prefecturii.

- Ponta, să îţi fie frică de mulţime!

- Să plece Guvernul ăsta din fruntea ţării! Ne-a făcut de râs.

- Sunt un student cu un viitor în faţă, din punctul meu de vedere, şi aş vrea ca ţara mea pur şi simplu să fie o ţară normală. Cu guvernul Ponta nu putem face acest lucru.

La Bacău, oamenii s-au adunat în fața Prefecturii în speranța că se vor face auziți.

- Victore nu ne sfida, dă-ți acum demisia!

Şi în Piteşti s-au strâns în jur de 300 de protestatari în faţa Prefecturii. Unul dintre mesajele lor a fost că nu vor să fie reprezentaţi de un premier cu probleme penale.


Oamenii susţin moţiunea de cenzură şi cer demisia premierului Victor Ponta. Mai mulţi protestatari au ieşit în stradă la Constanţa, dar şi la Târgu Jiu. De altfel, au fost proteste încă de vinerea trecută. 

Reamintim că şedinţa Legislativului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului Victor Ponta a început vineri, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a 364 de senatori şi deputaţi, din totalul de 554 parlamentari.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, le-a transmis parlamentarilor din opoziţie că nu îi acuză că aşteaptă ca Guvernul să fie schimbat prin acţiunea unui procuror, dar i-a atenţionat că "va veni timpul" când vor înţelege că acest lucru ar fi foarte grav şi un prost precedent pentru democraţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri