De acasă, direct la baltă. Tunel de 40 de metri construit de un gălățean pentru a pescui ilegal

Data publicării:
tunel pescuit

FOTO: Poliția Română

Tunelul a fost descoperit în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul bărbatului în vârstă de 44 de ani din localitatea Furcenii Noi, judeţul Galaţi. Polițiștii au găsit tunelul și şapte unelte de pescuit de tip plasă monofilament, în lungime totală de 320 metri.

 

FOTO: Poliția Română

La ieșire, tunelul avea construită o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară.

Pe lungimea tunelului construit, în două lăcaşe s-au găsit o barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o cameră de tractor improvizată ca plută.

FOTO: Poliția Română

Bărbatul obișnuia să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica. Pescarul se folosea de tunel atât ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cât şi ca mod de acces rapid la luciul de apă, capătul tunelului fiind situat într-o zona inaccesibilă persoanelor şi ascuns de vegetaţie abundentă, informează Poliția Română, care pune la dispoziție și un filmuleț cu tunelul braconierului:

PESTE 4,6 TONE DE PEȘTE, RIDICATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ În urma unei acțiuni desfășurate de Poliția Română, în ultima săptămână, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au fost ridicate peste 4,6 tone de pește pescuit ilegal și plase de pescuit, în lungime totală de peste 22 de kilometri. De asemenea, polițiștii au constatat 345 de infracţiuni şi au aplicat peste 3.700 de sancţiuni contravenţionale. Mai multe detalii ale acțiunii și persoanele bănuite depistate, citiți pe:http://www.politiaromana.ro/ro/stiri/peste-4-6-tone-de-peste-ridicate-de-politia-romana

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Saturday, May 16, 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri