Ce vacanțe se pot face în țară cu voucherele oferite de angajator

Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 21 iulie 2015-1

Vouchere de vacanță pentru a încuraja turismul intern, asta a decis guvernul. Salariaţii pot primi astfel de la angajator decontarea cheltuielilor de cazare, masă şi distracţie în limita a maximum 6.300 de lei.

Pot oferi aceste tichete de vacanţă atât firmele private cât şi instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, iar cei din mediul privat depind de generozitatea patronului.

2,3 milioane de români și-au făcut concediul în ţară, în prima jumătate a anului. Creșterea față de anul trecut este de 13%. Pentru că numărul de străini veniți în România este de trei ori mai mic, Guvernul vrea să încurajeze turismul intern prin introducerea voucherelor de vacanță.

Suma este suficientă pentru un circuit în cele mai mari orașe ale țării timp de trei săptămâni. Sau aceeași perioadă puteți petrece într-o stațiune montană, la un hotel de trei stele cu demipensiune. Cine preferă marea poate sta două săptămâni la un hotel de 3 stele, dar cu all inclusive.

Dacă la primele de vacanţă un patron plătea pentru 6.300 de lei încă 4.800 de lei la stat, în cazul voucherelor angajatorul îşi scade din contribuţiile pentru impozitul pe profit 4.800 de lei.

Cel mai mare emitent de vouchere din România estimează că valoarea pieței va ajunge la 400 de milioane de euro anual.

Autorităţile spun că din toamnă acestea vor putea fi şi folosite. Voucherul de vacanţă nu este transmisibil și orice depăşire a valorii tichetului este suportată de turist. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri