Case făcute la imprimanta 3D. Chinezii au construit 10 locuințe în 24 de ore

Data publicării:
casa la imprimanta

Casele realizate la imprimanta 3D, care măsoară 200 de metri pătraţi, costă 5.000 de dolari bucata. Pentru a realiza structura şi pereţii, compania de construcţii din China foloseşte un amestec din ciment şi sticlă, la care adaugă un liant special care îi asigură o rigiditate precum cea a betonului.

„Prin procesare, substanţele toxice din mixtură sunt filtrate pentru a produce material brut care este mai solid decât betonul. Materialul nostru este mai ecologic”, spune Ma Yihe, directorul Winsun, compania care a construit casele.

Potrivit constructorului, casele realizate la imprimante 3D asigură o izolaţie foarte bună atât la temperaturile exterioare, cât şi la zgomot. Acest tip de locuinţă poate reprezenta o alternativă la casele tradiţionale din China. De exemplu, un apartament de 100 de metri pătraţi costă câteva sute de mii de dolari.

„Casa pe care o construieşti fără această tehnologie nu este agreată de oamenii obişnuiţi din cauza costului prea mare, iar calitatea ei este mai proastă decât a casei noastre. Cred că locuinţele printate în 3D se vor înmulţi în următorii cinci ani”, spune Ma Yihe.

Imprimata 3D folosită la realizarea caselor are aproape 7 metri înălţime, 10 metri lăţime şi 32 de metri lungime şi a costat trei milioane de dolari. Aparatul poate funcţiona 24 de ore din 24 astfel că, în câteva zile, poate fi construit un cartier întreg folosind această tehnologie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri