A început construcţia autostrăzii Sebeş-Turda. Dan Șova: Sper să terminăm până în decembrie 2015

Data publicării:
Capture

„Prețurile de achiziție pentru loturile 3 și 4, care încep azi, prețul pe kilometru pe lotul 3 este 7,5 milioane de euro pe kilometru, iar pentru lotul 4 - 6,4 milioane de euro pe kilometru. Termenul de realizare e de 22 de luni, 4 luni de proiectare, 18 luni de execuție propriu-zisă. Sper să terminăm până în 31 decembrie 2015, pentru că loturile 3,4,1, au lungimi de 12, 16, 17 kilometri, deci sunt loturi scurte de autostradă, teoretic se pot realiza”, a declarat Dan Șova, ministrul Transporturilor.

Lucrările vor demara de la Turda, pe două dintre cele 4 sectoare ale autostrăzii. Este vorba de sectoarele pentru care au fost semnate deja contractele de execuție. Pentru celelalte două tronsoane, ministrul Transporturilor a spus că mai trebuie făcute câteva evaluări, dar că aceste proceduri nu vor dura mai mult de 5 sau 6 săptămâni. Lucrările, făcute pe bani europeni, ar trebui finalizate până la sfârșitul anului viitor, dar ministrul a mai spus că și dacă se depășește acest termen nu există niciun risc să se piardă finanțarea europeană.

În total, autostrada urmează să aibă 70 de kilometri lungime și va costa 420 de milioane de euro, adică 6 milioane pe kilometru. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri