A început marea vânătoare a maidanezilor: „Vă ucid dacă mi l-aţi luat pe al meu de pe stradă”

Data publicării:
caini luati de pe strazi captura

Trei câini maidanezi aleargă nestingheriţi printre copii, chiar în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a sectorului 4. Unul dintre câini urcă până la etajul 1 al clădirii.

Din curtea instituţiei sunt ridicate şase patrupede. La vederea echipei Digi24, cei care până acum îi îngrijeau îşi schimbă radical discursul.

„Nu l-a ascuns nici dracu', că eu l-am căutat”, spune un bărbat.

„Lasă să îi ia, că ai văzut că muşcă copiii”, adaugă o femeie.

La şcoala 190 din Capitală, locatarii pun câinii pe fugă, doar, doar vor scăpa de hingheri: „Măi e a noastră, ce aveţi cu ea? E bătrână. Marş, Negruţa, marş!”

Scena se repetă şi în curtea mai multor şcoli şi grădiniţe, din sectorul 4 al Capitalei. În curtea Liceului „Dacia”, cuşca animalelor e chiar lângă paznici. Directorul instituţiei pare să observe abia acum.

„Vasilică, ia coteţul ăla de acolo şi aruncaţi-l”, îndeamnă directorul pe unul dintre angajați.

Alţi câini fără stăpân găsim ascunşi după mai multe table, în curtea Liceului „Traian Vuia”. La câteva străzi distanţă, locatarii au ridicat un mic padoc chiar pe trotuar. Cei care îngrijesc patrupedele sunt dispuşi să facă orice pentru a le apăra.

„-Vă ucid dacă mi l-aţi luat pe al meu de pe stradă!

-Cu levierul pe stradă să ieşiţi să discutaţi...

-Nu domnule, că eu scot cuie, scot lemne, nu am treabă”, a spus un bărbat.

Un alt domn devine şi mai agresiv în momentul în care hingherii ridică mai mulţi câini dintre blocuri.

„Extraordinar! Dar unde era copilul ăla pe care l-a omorât? Rezolvaţi întâi problemele în ritmul lor care trebuie rezolvate”, spune un alt bărbat.

Într-un bloc din Capitală, locatarii ascund câinii în subsol, pentru a-i feri de hingheri. Prezenţa poliţiştilor nu îi descurajează.

În primele două zile de la declanşarea ofensivei împotriva câinilor vagabonzi din Capitală, hingherii au dus în adăpostul de la Mihăileşti peste 100 de patrupede. Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au făcut 240 de cereri către şcolile şi grădiniţele din Bucureşti. Câinii vor fi sterilizaţi şi înregistraţi şi vor rămâne în adăposturile Primăriei Generale.

Potrivit legii privind protecţia animalelor, hingherii sunt nevoiţi să lase pe străzi femelele cu pui mai mici de şase luni. Coordonatorul de proiect al ASPA a declarat recent că toţi maidanezii agresivi vor fi eutanasiaţi pe răspunderea sa. 

Săptămâna trecută, doi copii, unul de 6 ani, respectiv 4 ani, au fost atacați de câini lângă Parcul Tei din București. Copilul de 4 ani a decedat, iar fratele a fost transportat la spital pentru îngrijiri. Medicii legiști au stabilit că băiețelul de 4 ani avea sute de plăgi pe corp și a murit în urma hemoragiei.

În urma acestui incident au avut loc mai multe proteste în Piața Romană și în Parcul Izvor din București. Oamenii sunt nemulțumiți de cum a fost tratată până acum problema câinilor fără stăpân și au adus în discuție pericolul pe care îl reprezintă câinii maidanezi.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri