GALERIE FOTO Salvaţi Roşia Montană, finalul celei de-a patra zi. Mii de persoane au blocat din nou circulaţia

Data publicării:
protest-2

Câteva mii de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat şi miercuri seară în Capitală, pentru a patra zi consecutiv, la fântâna Km 0 de la Universitate, pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Puţin după ora 23:00, s-au mutat pe Bdul Regina Elisabeta, unde au blocat circulaţia. Au părăsit spaţiul abia începând cu ora 2.

Actualizare ora 2:00 Manifestanţii părăsesc bulevardul.

Actualizare ora 23:35 Cei prezenţi la protest s-au mutat pe Bdul Regina Elisabeta, unde au blocat circulaţia. Au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi.

Ora 22:00 Câteva sute de persoane, încadrate de jandarmi, au ocupat miercuri seară trotuarul de la fântâna de la Universitate. Scandează, fluieră şi agită steaguri şi pancarte cu mesaje de protest la adresa proiectului de la Roșia Montană. Potrivit corespondentului Digi24.ro, traficul este blocat pe Bdul Magheru pe sensul de mers dinspre Piaţa Romană, şi în zonă se simte miros de gaze lacrimogene.

O parte dintre protestatari fac zgomot cu sticle de plastic în care au băgat pietricele, bat din palme şi la tobe africane.

Un tânăr cu o portavoce le-a mulţumit pentru prezenţă celor veniţi la protest şi a anunţat că, şi în seara de miercuri, vor avea loc ateliere de discuţii privind proiectul minier şi campania „Salvaţi Roşia Montană”.

Your browser does not support iframes.

În semn de solidaritate cu protestatarii de la Bucureşti, au existat alte două manifestaţii şi în ţară, la Braşov şi la Sibiu:

Marți, în a treia zi de protest, aproximativ 1000 de persoane au manifestat în Piaţa Revoluţiei din Capitală împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, aprobat de Guvern săptămâna trecută. În jurul orei 23, oamenii au blocat traficul pe ambele sensuri, stând în genunchi pe Calea Victoriei. Mulţimea s-a dispersat abia în jurul orei 3.

GALERIE FOTO. Sursa: Facebook

Piaţa Universităţii. Traficul este blocat, se simte miros de gaze lacrimogene

 

Puţin după ora 23:00, protestatarii s-au mutat la Universitate

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri