ACCIDENT AVIATIC. Comisie de anchetă. Dragnea: Pilotul Adrian Iovan a anunțat în mai multe rânduri că există un risc permanent cu acest avion

Data publicării:
ponta guvern gov-3.ro 1

 

Reprezentanții Guvernului mai spun că premierul a cerut o informare despre modul în care a acționat fiecare instituție în parte.

Comunicatul Guvernului informează: „Primul-ministru Victor Ponta l-a desemnat în această dimineață pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi prezinte o informare până la ședința de Guvern ce va avea loc mâine, despre modul în care a acționat fiecare instituție în parte, în cazul operațiunilor de ieri, după producerea accidentului aviatic din județul Cluj. Toate aceste informații vor fi transmise Primului-Ministru, pentru ca, în cursul ședinței de guvern de mâine, să fie analizată activitatea fiecărei instituții implicate și să fie luate măsurile care se impun”.

La Digi24, Ramon Mănescu, ministrul transporturilor, a declarat: „În acet moment încercăm să determinăm condițiile producerii accidentului, toate instituțiile din subordine încearcă să stabilească aceste date. Trebuie să facem rapid un raport în care să precizăm toate detaliile”. Întrebată dacă vor fi solicitați experți străini care să ajute în anchetă, ea a răspuns: „Nu cred că e nevoie să cerem sprijinul experților străini, există experți români. În astfel de situații, experții noștri sunt de obicei cei solicitați, deci nu e cazul să cerem noi sprijinul unor experți străini”.

Echipa de anchetă formată din procurori, ofiţeri criminalişti şi inspectori ai Aviaţiei Civile urmează să ajungă, marţi dimineaţă, la locul în care s-a prăbuşit avionul care avea la bord echipaj medical, pentru a începe cercetările, afirmă şeful Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

Procurorul-şef al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că echipa de cercetare în cazul avionului prăbuşit în Apuseni a ajuns în apropierea locului accidentului şi urmează să înceapă cercetările. Augustin Lazăr a spus că cele două persoane decedate în urma accidentului, respectiv pilotul Adrian Iovan şi o studentă, au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Alba, unde medicii legişti urmează să facă autopsiile.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia coordonează ancheta şi au ajuns în apropierea locului unde se vor desfăşura cercetările. Aici se află o echipă de cercetare alcătuită din specialişti criminalişti de la Institutul de Criminalistică al Poliţiei Române, de la inspectoratele de poliţie din Alba şi Cluj. Activitatea de cercetare va începe în scurt timp, de îndată ce echipa va reuşi să ajungă la locul accidentului", a spus Lazăr.

El a adăugat că nu poate oferi mai multe detalii deoarece este doar debutul anchetei, precizând că cercetările vor fi făcute de către o echipă formată din procurori, ofiţeri de poliţie, ofiţeri criminalişti şi inspectori ai Aviaţiei Civile.

Întrebat cum este înregistrat dosarul, el a spus că este vorba despre un accident aviatic. „Evident este vorba de un accident aviatic, la faţa locului sunt inspectori ai Aviaţiei Civile care vor începe culegerea primelor date, iar apoi vor formula ipoteze cu privire la producerea accidentului", a mai spus procurorul.

Liviu Dragnea: Pilotul Adrian Iovan a anunțat în mai multe rânduri că există un risc permanent cu acest avion

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat că, în cazul avionului aterizat de urgență în județul Cluj, se va face o anchetă foarte serioasă care să răspundă la multe întrebări.

„Se va face o anchetă foarte serioasă prin care să stabilim dacă s-ar fi putut ca echipele de salvatori să ajungă mai repede. Am înțeles că pilotul Adrian Iovan a anunțat în mai multe rânduri că există un risc permanent cu acest avion. Cel puţin la prima vedere timpul a fost foarte mare, într-adevăr. Dacă s-ar fi ajuns mai devreme poate s-ar fi salvat acei oameni”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri