ACCIDENT AVIATIC. Reacția STS: Localizarea s-a făcut pe baza informațiilor primite de la operatorii de comunicații mobile

Data publicării:
sts-reactie 1

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat astăzi, întrebat despre dificultăţile de localizare a avionului prăbuşit în Apuseni, că răspunsul poate fi găsit la STS Cluj. „Răspunsul îl găsiţi la STS, în speţă la STS Cluj. Bineînţeles că era şi mai bine dacă se putea face o localizare la metru sau la suta de metri", a spus Radu Stroe, citat de Mediafax.

Întrebat de ce nu a fost trimisă în misiune aeronava SMURD, el a spus că aceasta este „pentru salvare de oameni, nu pentru alte activităţi".

„Deocamdată nu am ce reproşa, nu am văzut elementele", a spus Radu Stroe, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor privind operaţiunile de intervenţie în cazul aeronavei prăbuşite.

Accidentul s-a soldat cu doi morți și cinci răniți.

Victimele au fost localizate la multe ore după accident. Un membru al echipelor de salvare a spus că, din punct de vedere al comunicării, operațiunea de salvare a fost un eșec total.

„A fost foarte greu, din cauza lipsei de informații, ni s-a dat un perimetru aproximativ, ni s-au dat sute de hectare. Am fost sunat la 19.00, dacă vă puteți imagina, abia atunci am aflat, m-a sunat un coleg de la București, nimeni de la Cluj. Ne-am urcat în mașini, ne-am mobilizat, am luat 9 băieți de la ISU. Am găsit mulți localnici acolo, fără ei nu făceam nimic, erau cu un tractor, zăpada era mare. Aduseseră câteva dintre victime. Cu șase mașini am plecat de la Cluj, a durat drumul”, a povestit Marius Pop la Digi24.

„Am discutat cu cineva de la ISU, cu colegii de la București, ni s-au dat informații foarte eronate. Am mers de două ori la Crucea Iancului, nu era nimic acolo. Am discutat cu o victimă, ne-a spus clar că a trimis coordonate GPS. Noi nu le-am primit exact. Una dintre victime ar fi putut fi salvată, mă refer la medicul rezident”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri