ACCIDENT AVIATIC. Ședință CSAT în 2 februarie

Data publicării:
csat crop

Ședința CSAT va începe de la ora 16:00. Decizia de convocare a Consiliului vine ca urmare a solicitării a cinci membri ai CSAT, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Ordinea de zi a ședintei CSAT:

- Raportul privind gestionarea de către autoritățile administrației publice cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență, conform legislației în vigoare, a evenimentului de aviație din data de 20.01.2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de prim-ministrul Guvernului României.

- Raportul directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale privind activitățile desfășurate conform legilor, metodologiilor și procedurilor interinstituționale existente în legătură cu evenimentul aviatic din data de 20.01.2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Ieri, premierul Victor Ponta a transmis preşedintelui Traian Băsescu solicitarea de convocare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Premierul vrea schimbarea din funcţie a şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş. Victor Ponta consideră că STS poartă mare parte din vina intervenţiei haotice din urma accidentului aviatic din Apuseni. 

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.






Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri