„Bomba” de la banca din Lugoj era o pompă de umplut imprimanta cu tuș. Inginerul care a uitat-o a fost amendat

Data publicării:
genada de la banca

Alarma la banca din Lugoj s-a dat aproape de ora 17:00. Agentul de pază a fost cel care a sunat la poliţie după ce a văzut pe un birou un obiect care semăna cu o grenadă.

Am auzit, bombă la Lugoj, în centru, cunoscând orașul am venit”, spune un martor ocular.

În mai puțin de 10 minute, peste 20 de polițişti, pompieri, jandarmi, ofițeri de securitate, dar și angajaţi ai trupelor speciale au ajuns la bancă.

Clădirea a fost evacuată, iar perimetrul a fost izolat pe o suprafață de 300 de metri pătrați”, a explicat plutonierul major Mugurel Ioja, de la ISU Banat.

Odată ajunși la fața locului, polițiștii au intrat imediat în sediul băncii, au făcut măsurătorile necesare și și-au dat seama că nu este vorba despre o...grenadă.

Grenada era, de fapt, o pompă care se foloseşte pentru a umple cartuşul imprimantei.

Am uitat un obiect cu care îmi fac munca acolo, care semăna într-adevăr a fi un obiect suspect. Când am ajuns în altă locație mi-am dat seama că mi-am uitat acea pompiță la bancă”, a explicat inginerul Radu Marius.

Este posibil să plătească costurile întregii operațiuni. Este o pompă care creează la prima vizualizare aparența unei grenade”, a spus procurorul Dan Cristian Tătar de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Inginerul a primit deja o amendă de la poliție de 500 de lei pentru că pompa de praf uitată pe biroul băncii a creat panică în oraș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri