ELCEN promite că problema apei calde din București va fi rezolvată în această seară

Data publicării:
barometru apa radet - captura digi24

Actualizare 16:00: Problema apei calde va fi rezolvată în Capitală până la ora 18:00, anunţă ELCEN. Astăzi, bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 au reclamat că apa curge mai mult rece la robinete.


În ciuda faptului că autoritățile promiteau ieri că situația apei calde s-a rezolvat, adică Distrigaz să livreze toată cantitatea de gaz necesară la CET Sud și CET Vest astfel încât agentul termic să ajungă la peste 1,7 milioane de consumatori, se pare că situația nu este întocmai. Distrigaz a spus ieri că este dispusă să mai aștepte încă o săptămână ca datoria de 88,86 de milioane de lei pentru gaz să fie plătită.

Aseară, autoritățile spuneau că apa caldă va reveni în casele celor afectați de această situație, însă problema persistă. Telespectatorii Digi24 din sectoarele 4, 5 sau 2 au semnalat că în continuare nu au apă caldă. Se pare că cei de la Distrigaz s-au răzgândit. Deocamdată autoritățile nu au o explicație.

Fondul problemei

Bucureştenii au fost, timp de câteva zile, victime colaterale în războiul dintre Distrigaz, Elcen, Radet şi Primăria Capitalei. Nu au avut apă caldă pentru că producătorul de agent termic - Elcen - nu a plătit gazele primite. Iar Elcen ar avea foarte mulţi bani de încasat şi de la distribuitorul de căldură, RADET. De partea cealaltă, Primăria Capitalei susţine că RADET a plătit facturile la zi. După discuţii şi negocieri, Distrigaz ar fi fost de acord să reia furnizarea de gaze la parametri normali pentru o săptămână, pentru recuperarea datoriilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri