Adepții monarhiei au ieșit în stradă. Sute de oameni cer restaurarea regalității

Data publicării:
regalisti

Actualizare 18.00. Manifestantii şi-au încheiat marșul în Piaţa Revoluţiei, la statuia Regelui Carol I. Aici, ei au cerut ca românii să aibă dreptul să îşi aleagă forma de guvernare.  

Actualizare 16:04 Protestatarii au ajuns la intersecția dintre Calea Victoriei și Calea Griviței, unde vor aștepta câteva minute până când polițiștii vor asigura zona. Peste 40 de minute, manifestanții ar trebui să ajungă în Piața Revoluției.

Se circulă cu dificultate pe Calea Victoriei, doar pe două benzi.

Actualizare 15:45 Cele 900 de persoane care participă la marș au ajuns pe Calea Victoriei și merg către Piața Revoluției, la statuia lui Carol I. Mitingul este autorizat până la ora 17.

Actualizare 15.10. Manifestanții au ajuns pe șoseaua Pavel Kiseleff și se îndreaptă spre Piațeta Regelul. Șoseaua este parțial blocată și se circulă doar pe două benzi. Aproximativ 800-900 de persoane participă în prezent la acest marș.

___________________

La marș sunt prezente circa 400 de persoane, strânse în punctul de plecare, în Piața Charles de Gaulle. Traseul va trece prin piațeta regelui, unde vor fi susținute discursuri, iar punctul final va fi statuia lui Carol I din Piața Revoluției. Marșul va trece și prin fața Guvernului. Multe persoane au venit de acasă cu drapelul monarhiei.

Manifestanții cer ca românii să aibă dreptul să aleagă liberi forma de guvernare.

Marșul este și o modalitate de a aminti de evenimentele din 8 noiembrie 1945, când mii de persoane strânse pentru a-l sărbători pe rege au fost vizate de violențe din partea autorităților comuniste. Zeci de persoane au murit, sute au fost arestate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri