Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj Napoca, la primele verificări după arestarea preşedintelui CJ Horea Uioreanu

Data publicării:
pista

Şantierul de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu pentru continuarea pistei de aterizare-decolare va fi verificat de o comisie a Consiliului Judeţean Cluj. Este prima verificare oficială după arestarea preventivă a lui Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj. Printre capetele de acuzare care i se aduc se află şi contractele care au stat la baza realizării acestei piste.

În momentul de faţă, se lucrează la devierea râului Someş, demers care va permite prelungirea pistei, de la 2100 de metri, la 3500 de metri, spre oraş.

Noua pistă a fost finalizată în octombrie 2013, iar planul iniţial era ca, după ce se termină extinderea ei la 2100 de metri, să înceapă etapa a doua - de extindere la 3500 de metri. Deocamdată însă, construcţia întârzie din lipsă de fonduri.

Până acum, lucrările efectuate au costat Consiliul Judeţean Cluj 166 de milioane de lei. Acţiunea de verificare a şantierului a fost iniţiată de consilierul judeţean Mihai Seplecan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri