Atacatorul din Militari a a fost reţinut 24 de ore. El va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă

Data publicării:
atac armat militari politisti mediafax

 

ACTUALIZARE 23.40. Procurorii de la Parchetul Bucureşti au emis o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pe numele lui Mihai Chiriţă. Luni dimineaţă, acesta va fi prezentat Curţii de Apel cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ACTUALIZARE 19.40.Tatăl și surorile bărbatului care a împușcat trei oameni cu un pistol cu bile de cauciuc în fața unui magazin din cartierul Militari au fost arestați preventiv pentru 29 de zile. Aceștia sunt acuzați de ultraj contra bunelor moravuri. Decizia Curții de Apel nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la instanța supremă.

ACTUALIZARE 17.00. Mihai Chiriţă s-a predat poliţiştilor de la Secţia 20 din Bucureşti.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au început urmărirea penală faţă de acesta, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă.

Procurorii vor cere arestarea preventivă a acestuia la Curtea de Apel Bucureşti.

ACTUALIZARE 16.40. Mihai Voicu, adjunctul directorului general din Poliţiei Capitalei, a declarat într-o conferinţă de presă că incidentul din Militari este unul regretabil.

„Vreau să fie un mesaj de încredere, Bucureşti nu e un oraş nesigur. (...) S-a reuşit prinderea a trei din patru persoane. Făptuitorul e căutat. Prinderea lui e o chestiune de timp”, a spus Voicu.

El a subliniat că acest atac şi incidentul din Băneasa sunt cazuri sporadice „care nu fac parte din peisajul Bucureştiului”.

„Nu sunt prezente clanuri, reglări de conturi. Sunt evenimente sporadice, chiar rare”, a spus adjunctul Poliţiei Capitalei.

ACTUALIZARE 14.18. Procurorii i-au reţinut pentru 24 de ore pe tatăl şi pe cele două surori ale agresorului. Cei trei vor fi prezentaţi judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Ei sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri.

Agresorul, Mihai Chiriţă, este căutat încă de aseară.


Cele două femei, surori, s-ar fi luat la ceartă în interiorul unui supermarket din zona Lujerului, în conflict fiind implicate şi alte persoane. Ulterior, în afara supermarketului, un bărbat a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, potrivit unor surse din Poliţie. Conflictul a fost unul spontan, iar cei care au fost împuşcaţi au fost victime colaterale, potrivit anchetatorilor.  

Cele două surori au fost audiate sâmbătă noapte de poliţişti, alături de un bărbat, toţi trei fiind în prezent cercetaţi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Agresorul nu a fost prins deocamdată, pe numele lui întocmindu-se dosar penal pentru vătămare corporală gravă.

Doi bărbaţi şi o femeie au fost împuşcaţi cu pistolul cu bile de cauciuc, fiind transportaţi la spital.

Femeia, în vârstă de 23 de ani, care a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), avea o plagă împuşcată în dreptul unui ochi. Potrivit oftalmologului Monica Pop, tânăra şi-a pierdut ochiul şi ar fi putut să moară pe loc dacă proiectilul îi intra în creier.

Alături de ea, a mai fost transportat la SUUB unul dintre bărbaţi, în vârstă de 38 de ani, care avea o plagă împuşcată la nivelul gâtului. În prezent, femeia este în stare bună, iar bărbatul a plecat acasă la cerere, potrivit reprezentanţilor SUUB.

Cealaltă victimă, un bărbat mai în vârstă cu o plagă împuşcată în abdomen, a fost transportat la Elias.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri