Ambasadorul SUA propus pentru România, confirmat de Senatul american

Data publicării:
hans klemm audiat

Hans Klemm a fost propus pentru funcţia de ambasador în România în martie de preşedintele Barack Obama. Apoi, la 22 iulie, diplomatul a răspuns în Comisia de politică externă a Senatului SUA întrebărilor despre situaţia României, dar şi despre contextul geopolitic şi provocările la adresa securităţii Europei de Est. El a primit şi o recomandare - când va ajunge la Bucureşti să se asigure că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, va avea în continuare sprijinul Guvernului.

În timpul vizitei în România, am întâlnit o tânără femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi. Ca ambasador, sperăm că vă veţi asigura că va primi în continuare sprijinul Guvernului român”, i-a spus Ron Johnson, preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul SUA.

„Corupţia reprezintă un pericol evident şi activ pentru securitatea naţională a unui stat. Pentru combaterea corupţiei, un flagel care afectează vieţile tuturor cetăţenilor, România a construit instituţii independente puternice, zeci de oficiali de la nivel central şi local au fost investigaţi, inculpaţi şi condamnaţi”, l-a asigurat Hans Klemm.

În ceea ce priveşte situaţia tensionată creată de Rusia în sud-estul Europei, Hans Klemm a spus în timpul audierilor că România NU este vulnerabilă în faţa propagandei Moscovei. În plus, are o poziţie privilegiată în ceea ce priveşte sectorul energetic.

„Am încurajat România să investească în infrastructura energetică pentru a deveni parte integrantă a unei soluţii la nivel european pentru diversificarea resurselor de energie”, a spus ambasadorul desemnat.

Diplomat de carieră, Hans Klemm a mai fost ambasador în Timorul de Est şi a deţinut diferite funcţii diplomatice în Japonia, Germania, Coreea de Sud şi Afganistan.

Ultimul ambasador al SUA la Bucureşti a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat misiunea în decembrie 2012.  

Citiți și:

Oana Popescu, analist de politică externă: Nominalizarea unui diplomat de carieră ca ambasador al SUA în România este un dezavantaj

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri