Ambulanțele cu răniți, pe aeroportul din Podgorica. Min. Sănătății: Vom spune dacă avem nevoie de sânge

Data publicării:
ambu

Actualizare: Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat la ora 14:00 că trei din cele patru spitale din București la care vor fi transferați pacienții români din Muntenegru sunt pregătite din toate punctele de vedere.

„Cel puțin trei sunt pregătite din toate punctele de vedere. Paturile necesare există, echipele medicale sunt formate, am verificat dacă sunt asigurate toate condițiile materiale - medicamente, sânge - în cea mai mare parte nu avem nici o problemă. Am dat dispoziție la Institutul de Hematologie să lucreze non stop și să poată să asigure canitatea de suplimentar, dacă va fi cazul”, a spus Eugen Nicolăescu, adăugând că sistemul sanitar românesc e pregătit să facă față unor astfel de situații.

Ministrul a adăugat că, pe baza fiecărui dosal medical al pacienților alcătuit în Muntenegru, și în urma unei evaluări proprii, pacienții vor fi internați în secțiile similare.

Nicolăescu a mai spus că, dacă va fi nevoie de donare de sânge, va face un apel la toți cetățenii.

„Vom spune din timp dacă vom avea nevoie. Sper că nu va fi nevoie. Perioada foarte critică a trecut, dar trebuie să fim vigilenți în continuare”, a punctat ministrul Sănătății.

În prima aeronavă vor fi 7-8 persoane.

Raed Arafat spunea că toți răniții internați vor fi aduși acasă astăzi. Cazurile vor fi prioritizate.

Vor fi 30 de minute între cele două transporturi medicale.

Citiți și Accidentul din Muntenegru. 26 iunie, zi de doliu național

Premierul Muntenegrului i-a transmis omologului român o telegramă de condoleanţe

Premierul Milo Djukanovici i-a trimis o telegramă de condoleanţe omologului său român Victor Ponta cu privire la tragicul accident de autocar din Muntenegru, soldat cu 18 morţi şi alţi 29 de răniţi români.

„Permiteţi-mi ca din partea Guvernului şi cetăţenilor din Muntenegru, dar şi în numele meu, să exprim cele mai profunde condoleanţe. Ne exprimăm simpatia şi ne îndreptăm gândurile către familiile victimelor şi răniţilor, dar şi către toţi cetăţenii României, care sunt puternic afectaţi de acest accident grav”, afirmă Milo Djukanovici în telegramă.

În cursul unei vizite la răniţi spitalizaţi la Centru Clinic al Muntenegrului, premierul a putut să constate angajamentul şi eforturile depuse de instituţii şi angajaţii acestora în oferirea unor îngrijiri adecvate persoanelor rănite, dar şi devotamentul şi omenia de care au dat dovadă cetăţeni muntenegreni, în special cei care au ajutat la salvarea victimelor, se arată în încheierea telegramei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri