Ancheta „incendiară” a Intact a fost publicată sub forma unei scrisori

Data publicării:
antene sediu

Intact Media Group a dat publicităţii o scrisoare deschisă privind rezultatele investigaţiei jurnalistice „Mită în fotbal”. Documentul este adresat „oricăror persoane interesate” şi este datat 1 august 2013, adică la aproape 3 luni de la prima difuzare a clipului care anunţa o anchetă jurnalistică incendiară. Clip care a fost difuzat de peste 200 de ori de televiziunile din grupul Intact Media.

Documentul de 12 pagini cuprinde date din contractele încheiate de RCS&RDS şi Antena Group cu Liga Profesionistă de Fotbal pentru difuzarea meciurilor din Liga Întâi, precum şi din cele încheiate de RCS&RDS cu firma Bodu SRL, patronată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. În scrisoare se face legătura între aceste contracte şi se vorbeşte despre existenţa unor tranzacţii financiare ilegale, în urma cărora RCS&RDS ar fi fost favorizată de LPF în conflictul comercial cu Antena Group.

„La 15.08.2009, între BODU S.R.L. și RCS&RDS S.A. s-a încheiat CONTRACTUL - POSIBILĂ MITĂ, respectiv Contractul de asociere în participațiune nr. 14/15.08.2009, în baza căruia RCS&RDS S.A. s-a obligat să platească către BODU S.R.L. până la data de 15.05.2010 (aceeași cu data scadenței ultimei tranșe de 28.333.333 EUR plus TVA de plătit către LPF în baza Contractului de cesiune de drepturi TV) suma totală de 1.700.000 EUR, fără posibilitatea juridică sau de fapt de a recupera sau de a-i fi restituită vreo sumă”, se arată în scrisoarea deschisă.

Intact Media Group mai acuză că LPF ar fi angajat o firmă controlată de acţionarii RCS&RDS pentru recuperarea datoriilor acumulate de Antena Group.

„LPF a cesionat către societatea TOUR IMEX CATV S.R.L. creanţa în valoare de 6.445.729 EUR, reprezentând penalităţi calculate pentru perioada 15.05.2009 – 31.12.2009”, potrivit scrisorii deschise.

Într-un comunicat dat publicităţii după reţinerea directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu, trustul RCS&RDS a precizat că relaţia contractuală cu Bodu SRL nu a avut nicio legatură cu atribuirea drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal.

„Drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal au fost adjudecate de RCS&RDS împreună cu Antena 1, printr-o liciţatie publică desfaşurată cu 16 luni înainte de încheierea acestui contract, iar suma oferită în licitaţie a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decât în contractul anterior”, se arată în comunicat.

Surse judiciare precizează că toate aceste contracte fac obiectul unor verificări ale procurorilor DNA, la sesizarea Intact Media.

Scrisoarea deschisă a fost dată publicităţii chiar în ziua în care anchetatorii i-au prelungit lui Sorin Alexandrescu interdicţia de a părăsi ţara.

În dosarul de şantaj mai sunt urmăriți penal George Matiescu, Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu, precum şi Antena Group, Intract Publishing şi Antena 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri