Anchetă internațională în cazul românilor uciși în Afganistan

Data publicării:
eroi afganistan

Atacul a fost dat la ora 10:45 de minute. Militarii români din forţele speciale văd cum intră în unitatea din sudul Afganistanului nişte tineri îmbrăcaţi cu uniformele forţelor de securitate locale. Reuşesc să treacă fără probleme de punctul de control.

„Două persoane care purtau uniforme ale poliţiei şi armatei afgane au deschis focul în baza militară. Militarii misiunii Resolute Suport au ripostat şi i-au ucis pe atacatori", a explicat NATO.

Subofiţerii Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu au pierit pe loc. Luptau de peste patru ani în gruparea specială a armatei şi erau la a doua misiune în Afganistan. Un al treilea militar român din forţele speciale a fost rănit, evacuat din bază şi transportat urgent la un spital militar din Germania.

Atacul intern este primul de acest gen în care militarii români cad victime în Afganistan. Soldaţii din Forţele pentru Operaţii Speciale sunt cei mai bine antrenaţi militari români. Cei doi militari participau la a 18-a misiune a grupului special în Afganistan. Plecaseră din ţară în urmă cu trei luni.

Antrenamentele Forţelor pentru Operaţii Speciale sunt cele mai dure din armata română. Sunt ţinute departe de ochii lumii iar militarii participă doar la acţiuni în forţă, bine planificate.

Citiți și:
Militari români uciși în Afganistan 
NATO: Românii din Afganistan, ucişi de doi indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri