Un poliţist de frontieră a fost reţinut în cazul cetăţeanului sârb care a trecut prin Vama Naidăş cu ţigări de contrabandă

Data publicării:
Amenintare

Un poliţist de frontieră din Caraş Severin a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de evaziune fiscală şi contrabandă. El este suspectat că ar fi permis unui cetăţean sârb să treacă fraudulos graniţa cu mai multe pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproape 200.000 de euro. Bărbatul a fost prins în această dimineaţă la Oraviţa şi a fost reţinut, de asemenea, pentru 24 de ore, fiind acuzat tot de evaziune fiscală şi contrabandă. Amândoi au negat acuzaţiile adusese.

Cetățeanul sârb ar fi trebuit să distribuie cele aproape 160 de baxuri de țigări în tot vestul țării. Nu i-ar fi fost deloc greu, mai ales că un polițist de frontieră îl asigurase că nu va avea probleme nici în vamă și nici pe drumurile naționale.

Anchetatorii aveau informația că, după miezul-nopții, un microbuz burdușit cu țigări va trece prin Vama Naidăș. Și angajații statului știau acest lucru, susțin procurorii, iar camerele video de supraveghere au surprins cât de superficial a fost controlul asupra șoferului sârb și a vehiculului.

Iar bănuiala s-a confirmat când mașina a fost trasă pe dreapta în prima localitate de după vamă. ”Conducea o autoutilitară cu numere false de înmatriculare, a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce transporta o cantitate foarte mare de țigări de contrabandă”, a declarat procurorul Radu Bucurică.

Au urmat 14 ore de audieri pentru cetățeanul sârb, care însă a refuzat să recunoască acuzațiile care i se aduc.

La fel, polițistul de frontieră a declarat că nu a sprijinit vreun contrabandist. Înainte să fie reținut pentru 24 de ore, sârbul a fost dus înapoi în vamă pentru a i se prezenta înregistrările camerelor de supraveghere, care arată că la intarea în țară nu a fost oprit nicio secundă. 

Un poliţist de frontieră a fost reţinut în cazul cetăţeanului sârb care a trecut cu ţigări de contrabandă prin Vama Naidăş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri