Arădeanul arestat pentru terorism voia să fabrice bombe cu telecomandă

Data publicării:
CATUSE5425080-Mediafax Foto-ADRIAN PICLISAN

„Nu uitaţi, Dumnezeu vă iubeşte foarte mult. De aceea a creat Iadul. Să ardeţi în el dacă nu îl iubiţi reciproc”.

Cu acest text Remus Văsuţ, tânărul de 24 de ani prins la sfârşitul săptămânii trecute cu două bombe artizanale, a atras atenţia Serviciului Român de Informaţii.

A postat mesajul pe internet şi a cerut informaţii despre o substanţă explozivă. Se întâmpla la sfârşitul lunii iulie, când un ofiţer SRI a primit misiunea de a-l urmări pe internet.

Remus Văsuţ: De unde pot face rost de....?

Ofiţer SRI: Pentru ce îţi trebuie?

Remus Văsuţ: Numele meu nu spune multe? Adică vreau să fac o bombă.

Răscolind prin conturile accesate de arădean pe internet, anchetatorii au conturat profilul unui posibil terorist. Remus Văsuţ este fan al lui Adolf Hitler şi încă din 2010 s-ar fi interesat despre cum se fabrică bombe. În discuţiile sale cu alţi utilizatori aducea întodeauna în atenţie filme cu acte de terorism.

A postat chiar şi poze cu o centură similară celor folosite de teroriştii kamikaze şi de curând s-a lăudat la telefion că anul trecut, în preajma Revelionului, a detonat două bombe.

„Ne-am dus în centru, mă, acolo am tunat. A fost o fadromă, în cupa de fadromă le-am băgat. Bă, dar s-a simţit şoc, mă, aşa în picioare….bă, plin a fost centrul atunci”, spunea acesta.

O a doua bombă ar fi detonat-o la marginea localităţii Ghiroc, iar în discuţiile cu ofiţerul SRI s-a destăinuit că ar vrea să-şi perfecţioneze tehnica şi să confecţioneze grenade şi dispozitive explozive acţionate de la distanţă.

Ofiţerul SRI a forţat nota şi s-a arătat interesat de un atac asupra unui local din Arad. Remus Văsuţ a apreciat că ar fi necesară o bombă de 20 de kilograme.

„Nu e greu…parchezi şi un autoturism. Îi destul să îl umpli cu .... şi suflul îi omoară, nu explozia în sine. O fi destul de greu până planifici, fabrici, dar rezultatul merită”, suținea Remus Văsuț.

Tânărul a acceptat să fabrice el bomba. În schimb a cerut un pistol de calibrul 9 milimetri. Când a fost prins avea la el două dispozitive explozive, care au fost ridicate şi detonate. Le-a fabricat în locuinţa bunicilor, iar anchetatorii spun că erau suficient de puternice pentru a zgudui serios un bloc de locuinţe. Alte trei persoane cu preocupări similare au intrat în atenţia anchetatorilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri