Autostrada Comarnic-Braşov întârzie: Constructorul nu a solicitat certificatele de urbanism de la primăriile de pe traseu

Data publicării:
comarnic bv

Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov ar trebui să înceapă în mai puţin de o lună, dar până acum nu au fost solicitate autorizaţii de la primăriile pe raza cărora ar trece şoseaua. Şansele ca lucrările să înceapă la timp sunt mici - a recunoscut-o chiar ministrul Transporturilor, Dan Şova, care la audierea sa în Parlament pentru învestirea Guvernului a spus că lucrările ar putea începe cu o mică întârziere.


Nici una dintre primăriile pe raza cărora ar trebuie să treacă viitoarea autostradă Comarnic – Braşov – cele de pe Valea Prahovei, plus Primăria Râşnov - nu a primit vreo cerere din partea consorţiului Vinci-Strabag-Aktor, care va construi autostrada, pentru eliberarea certificatului de urbanism.

Pana acum, doar Consiliul Judeţean Prahova a emis trei certificate de urbanism pentru solicitantul CNADNR, dar acestea vizează construirea de drumuri de legătură între DN1 şi viitoarea autostradă, ca şi pentru şantierul care va fi punctul de pornire a lucrărilor.

La multe primării, localnicii au depus deja CV-uri pentru a lucra la autostradă, însă constructorul nu s-a interesat încă de ele.

Autostrada Comarnic - Braşov, care inițial trebuia să aibă 58 de kilometri, va avea puțin peste 53 de kilometri, la care se adaugă un drum de legătură de 7 kilometri. Va include trei tuneluri, 19 viaducte şi 15 poduri. Lucrările, cu un cost estimat de 1,8 miliarde de euro, ar trebui finalizate în 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri