Autostrăzile spre Constanța, Pitești și Ploiești rămân închise. Cod portocaliu pentru 13 județe și Capitală până duminică seara

Data publicării:
inzapeziti-1

Actualizare 00.01 De ore bune oficialii promit să scoată oamenii înzăpeziţi pe drumurile blocate. 63 de autoturisme sunt în continuare prinse între nămeţi, dintre acestea 35 sunt în Călăraşi şi alte 12 în Ilfov. Este vorba despre 159 de oameni blocaţi în zăpadă. Vicepremierul Gabriel Oprea spune că peste 800 de jandarmi, militari şi poliţişti se îndreaptă acum către ei.

Peste 20 de curse aeriene şi mai multe trenuri au fost anulate sâmbătă, din cauza ninsorii şi viscolului.

____________________________

Deşi au trecut ore bune de când oficialii au luat decizia să oprească traficul pe aceste drumuri, încă n-au fost scoşi toţi oamenii care au rămas înzăpeziţi cu maşinile. Aproape 160 de persoane aşteaptă să fie salvate. Cele mai multe sunt pe autostrăzile A1 şi A2.

Alţi 140 de oameni aflaţi într-un tren staţionat în staţia Ciocăneşti din judeţul Dâmboviţa aşteaptă să afle cum şi când îşi vor continua drumul către destinaţie.

Nouă maşini, în frunte cu autospecialele de la deszăpezire, au rămas blocate pe A2 din cauza unui şofer care şi-a abandonat maşina în mijlocul autostrăzii

Ca să evite şi alte incidente, autorităţile au dispus închiderea Autostrăzii Soarelui, nu neapărat din cauza stratului de zăpadă de pe carosabil, ci din cauza vizibilităţii extrem de scăzute, undeva la maximum 10 metri distanţă.

Şoferii suprinşi pe autostradă au fost nevoiţi să aleagă rutele alternative. Cei care au refuzat să ocolească au fost traşi pe dreapta.

Din cauza vizibilităţii reduse, au avut loc mai multe accidente în lanţ. Având maşinile avariate, oamenii n-au mai putut să-şi continue drumul. Au cerut ajutorul echipajelor de intervenţie, care i-au preluat şi i-au adus în siguranţă în Capitală.

De asemenea, sute de şoferi care s-au aventurat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti au fost nevoiţi să aştepte ore întregi deblocarea şoselei, după ce un carambol s-a produs la kilometrul 52. În accident au fost implicate circa zece autoturisme şi şase tiruri.

La ora 6.30, autorităţile au anunţat închiderea autostrăzii Bucureşti - Piteşti. Deşi ningea viscolit, iar Capitala şi judeţele limitrofe se aflau în plin cod portocaliu, autorităţile au decis, trei ore şi jumătate mai târziu, să redeschidă circulaţia. La 11.30, la kilometrul 52, pe sensul spre Piteşti, un carambol avea să blocheze şoseaua.

Opt autoturisme şi şase tiruri au fost implicate în accident, iar în urma impactului două persoane au fost rănite.

Sute de autovehicule au rămas blocate ore în şir în furtuna de zăpadă.

La Bucureşti, aproape o jumătate de zi, autorităţile nu fost în stare să estimeze câte persoane sunt blocate în nămeţi.

A fost nevoie de întăriri, pentru a se debloca autostrada. Armata a fost chemată pentru a inteveni

După şase ore de intervenţii fără succes, a intervenit şi jandarmeria.

Zăpada şi viscolul le-au făcut dificilă misiunea celor trimişi, ieri, să intervină pe drumurile naţionale. În judeţul Olt, între localităţile Găneasa şi Balş, un utilaj de deszăpezire s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. Mai multe echipaje de la Compania de Drumuri au încercat să tracteze utilajul, dar nu au reuşit. Pentru a scoate utilajul a fost adusă de la Slatina o macara.

Şoferul le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce încerca să cureţe gheaţa de pe carosabil, a alunecat şi s-a răsturnat în şanţ.

Tot din cauza vremii rele, peste o sută de localităţi din zece judeţe nu au curent electric.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo în această seară, iar codul portocaliu a fost restrâns la 13 judeţe şi București, în timp ce în 14 judeţe va fi cod galben de ninsori şi viscol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri