Avion prăbușit în Ucraina. Celulă de criză la MAE. Victor Ponta: Încercăm să aflăm dacă e și vreun cetățean român

Data publicării:
accident captura

Din primele informaţii, niciun român nu era la bordul aeronavei Boeing 777 prăbuşite în Ucraina. Premierul Victor Ponta spune că autorităţile române ţin legătura cu cele din Olanda, de unde a plecat aeronava, pentru o situaţie exactă.

„Ministrul Transporturilor a vorbit chiar când era cu mine în mașină, o să încercăm să aflăm dacă, Doamne ferește, e și vreun cetățean român, în acest moment nu avem niciun fel de informații. E o tragedie”, a spus Victor Ponta.

Reacţia Ministerului român al Afacerilor Externe nu a întârziat nici ea să apară. La MAE va fi activată o celulă de criză, pentru a se determina clar dacă au existat sau nu români la bordul aeronavei.

Misiunile diplomatice ale României de la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev, în urma instrucţiunilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe al României, au iniţiat demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii de informaţii referitoare la incident, cât şi cu privire la posibila existenţă a unor cetăţeni români la bordul aeronavei de linie aparținând companiei „Malaysia Airlines", care efectua zborul Amsterdam - Kuala Lumpur," se arată într-un comunicat al ministerului.

Avionul Boeing 777 plecase din Amsterdam şi se întrepta spre Kuala Lumpur. El s-a prăbuşit pe teritoriul ucrainean, la numai 50 de kilometri de graniţa cu Rusia.

Statele Unite nu vor să speculeze în privinţa celor care poartă vina pentru doborârea avionului Malaysia Airlines. Este declaraţia făcută de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat la conferinţa zilnică. Oficialul de la Washington nu a confirmat informaţiile potrivit cărora la bord s-ar fi aflat şi cetăţeni americani.

„Gândurile şi rugăciunile se îndreaptă către cei care se aflau la bord, monitorizăm cu atenţie situaţia, secretarul de Stat a fost informat şi căutăm informaţii suplimentare. Ambasada noastră din Kiev este în contact cu autorităţile ucrainene, dar la acest moment acestea sunt toate detaliile pe care le avem”, a spus Jen Psaki, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri