Bonțida. Afacerea electrizantă cu cizme de cauciuc

Data publicării:
noroi bontida

„Numai cu cizme mici luaţi bonuri, care au cizme mici. Că alea nu vin acum. Care aţi primit bon mergeţi în partea asta”, le spune proprietarul magazinului din sat încercând să facă ordine printre zecile de persoane, în general fete, care stau la coadă.

 

După ce au petrecut o noapte întreagă în noroi, primul drum pentru spectatorii veniţi la Electric Castle a fost la magazinele care vând cizme de cauciuc. Previzibil, încălţările cu numere mici s-au vândut primele, astfel că pe rafturi au rămas doar cizme pentru cei care trăiesc, la propriu, pe picior mare.

 

„Am primit un bon pentru cizme, aştept să vină. (Reporter: Ce e coada asta, pentru ce stă lumea la coadă?) Pentru cizme”, explică o tânără.

Florin Ursuţ, administratorul magazinului, spune că a vândut deja cam 6.000 de perechi de cizme şi a făcut încă o comandă. „Mai vine un TIR (...) În Cluj nu mai sunt cizme şi acum vin din Braşov”, spune fericitul întreprinzător.

Vremea nu i-a descurajat pe fanii festivalului, care fac haz de necaz:

„E foarte bine! Ca la porci, superb!”

 

„E super aici şi dacă e noroi, şi dacă e ploaie. (...) Dar n-ar strica un camion de balast sau de pietricele, ca să mai usuce noroiul”.

„E OK, tot mocirlă, dar totul e în regulă, adică muzica bună, lumea OK”.

 

 „Ieri nu puteam interveni cu nisip sau pietris, că distrugeam curtea castelului. E monument istoric şi trebuie folosite anumite materiale. Chiar cum se curăţă curtea, se vindanjează, se pun baloţi de fân, în camping se refac căile de acces şi împreună cu Primăria vom pietrui o parte din drumurile de acces”, explică Andi Vanca, organizator, după ce unii participanți au declarat că au fost puțin dezamăgiți de organizare.

 

Rămâne de văzut cat de rapid vor fi puse în practică planurile, pentru că festivalul Electric Castele se termină duminică.

Odată cu venirea serii, oamenii au uitat de noroi şi s-au bucurat de concertele susţinute de Subcarpaţi, Roni Size Reprazent şi Netsky.

„Foarte bine, a ieşit frumos, e fain, super-tare!”, spune încântată o tânără.

VIDEO. Electric Castle, distracţie şi dans în noroi
Ploaie şi noroi, la Electric Castle

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri