Adrian Năstase condamnat. C.T. Popescu: Dacă Victor Ponta va încerca să profite de acest moment pentru a acumula capital, va face rău justiției

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-3

Cristian Tudor Popescu a dat ca exemplu declarațiile purtătorului de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, potrivit căruia Adrian Năstase este o victimă a lui Traian Băsescu. „Ceea ce a zis purtătorul de cuvânt al PSD (...) face foarte rău. La asta m-am gândit, ce vor face Ponta, liderii PSD”, a spus jurnalistul.

În opinia sa, „dacă această atitudine a lui Ivan va fi luată de Ponta şi va încerca să profite de acest moment pentru a acumula nişte capital, prezentându-l pe Traian Băsescu ca fiind cel care a dus la condamnarea lui Adrian Năstase prin comandă politică, atunci Ponta va face ceva foarte grav la adresa justiţiei”.

Premierul a declarat, înainte de sentința ICCJ: „Cred sincer că, pentru toate lucrurile importante şi bune pe care domnia sa le-a făcut pentru România, ideea de a fi hăituit o viaţă întreagă de sistemul domnului Băsescu este o mare nedreptate.

Totuși, spune Cristian Tudor Popescu, e mai important ce va spune premierul după decizia Înaltei Curți. „Sper să dea dovadă de responsabilitate, maturitate politică, dincolo de încăierera cu Train Băsescu, şi să nu comenteze hotărârile justiţiei”, a spus jurnalistul.

El a arătat că în România sunt mulți cetățeni care nu cred că actul de justiţie acum se suprapune cu cel de dreptate. O astfel de abordare a premierului ar avea efecte neplăcute în plan extern, dar ar face mult rău și populației, deoarece „întreţine această idee a justiţiei angrenate în bătălie politică”.

Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu nu crede că declarațiile politicienilor pot influența magistrații.

Dacă instanţa a putut să pronunţe această sentinţă îşi va vedea de treabă mai departe. Nu cred în povestea cu stresarea şi intimidarea. Ce sunt judecătorii, fete de pension?”, a spus jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri