CNA-ul britanic analizează 12 plângeri în cazul reportajului Sky News în România

Data publicării:
SKY NEWS CROP GETTY-1

De altfel, în acest moment, la DIICOT au loc din nou audieri în acest caz. Cei trei bărbați români care apar în reportajul Sky News au fost rechemați la audieri de procurorii DIICOT. Există posibilitatea ca în cursul zilei de astăzi să fie puși sub acuzare pentru răspândirea de informații false care ar pune în pericol securitatea țării. 

De asemenea, și jurnalistul britanic, Stuart Ramsay, ar putea fi chemat la audieri de procurorii DIICOT. 

DIICOT a făcut miercuri percheziţii şi i-a adus la audieri pe presupuşii traficanţi de arme şi pe intermediarul implicaţi în realizarea reportajului difuzat de Sky News. Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.

Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme şi a acceptat să fie făcut acel documentar, cu oameni pe post de „actori”, cu întrebări şi răspunsuri prestabilite, despre care i s-a spus că va fi difuzat în decembrie, cu menţiunea la final că persoanele care apar sunt fictive. 

Postul de televiziune Sky News a anunţat, miercuri, că susţine în totalitate, în continuare, materialul publicat duminică, privind presupuşii traficanţi de arme din România. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

„Stuart Ramsay şi echipa sa au oferit un material solid privind vânzarea de arme în România, iar Sky News susţine în totalitate acest material”, a declarat, într-un mesaj transmis presei din România, directorul pentru Relaţii Publice al Sky News, Lucy Ellison.

Jurnalistul Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficanţii români de arme, a scris, miercuri, pe Twitter, că informaţiile sunt reale, neagă că ar fi vorba despre o înscenare, menţionând că au loc arestări şi că Guvernul este pus în dificultate.

Citiți și: 
„Traficanţii” de arme care apar în reportajul Sky News au fost lăsaţi în libertate
Reportaj înscenat. Mărturia românului care l-a ajutat pe Stuart Ramsay 
Reportajul Sky News | Dan Mihalache: S-ar putea să fie şi implicaţii care ţin de geopolitica zonei
Primele imagini cu jurnalistul Sky News la Târgu Mureș. Prima reacție a lui Stuart Ramsay după acuzele DIICOT 
2000 de euro pentru „traficanții” din reportajul Sky News. Suspecții au fost ridicați de DIICOT
DIICOT nu exclude o tentativă de discreditare în privința traficului de arme prezentat de Sky News
Sky News: Traficanţi din România le vând arme tuturor celor care doresc, inclusiv teroriştilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri