COVASNA. Peste 2.000 de elevi intră în grevă japoneză, pentru că nu li se decontează transportul 

Data publicării:
elevi -mfax-4

Protestul are loc la iniţiativa Asociaţiei Tinerilor Maghiari care a strâns peste 2.500 de semnături de susţinere şi care doreşte să extindă protestul la nivel naţional. 

Ultima decontare a abonamentelor s-a făcut parţial în luna noiembrie a anului trecut. La nivelul judeţului Covasna sumele restante pentru navetă se cifrau în luna martie la aproape 1,7 milioane de lei.

Decontarea abonamentelor lunare se face integral pentru elevii care fac naveta în limita a 50 de kilometri, iar pentru cei care parcurg distanţe mai mari şi locuiesc la internat sau în gazdă ministerul asigură doar contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru. 

În medie, un abonament costă între 60 şi 260 de lei. În judeţul Covasna în această situaţie se află un număr de 3.000 de elevi, care fac naveta zilnic pe bani proprii.

În judeţul Braşov în această situaţie sunt 2.500 de elevi, în Hunedoara 3.000 de elevi, iar la Buzău 5.500 de elevi. Pe plan naţional, peste 200.000 de elevi de liceu fac naveta pe bani proprii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri