Călin Netzer: Finanțarea filmului a fost destul de greu de realizat

Data publicării:
netzer-51010

Delegaţia României la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin s-a întors acasă cu Ursul de Aur pentru producţia “Pozitia Copilului”.

Regizorul Călin Peter Netzer vorbeşte, într-un interviu luat în exclusivitate în Berlin, chiar a doua zi după premiera internaţională a filmului, despre filmul la care a lucrat.

Au râs când trebuiau să râdă, chiar în momentele acelea, deci au înţeles, şi au aplaudat foarte mult, a fost standing ovation! A fost foarte bine!” povesteşte Călin despre premiera internaţională a filmului său.

Citiți și:

Ursul de Aur”, în România. Netzer: A fost copleșitor. Președintele juriului mi-a strâns mâna două minute

Poziția copilului”, marele premiu la Berlin - „Ursul de Aur”. Luminița Gheorghiu: Mă bucur pentru filmul românesc

Despre lucrul la film spune că nu a fost deloc uşor, iar principala problemă a fost, ca de obicei în România, cea financiară.

Filmul a fost un exerciţiu de cedare a controlului pentru Călin Peter Netzer, care recunoaşte că la primele sale două lungmetraje, “Maria” şi “Medalia de onoare”, era mult mai echilibrat şi dornic să controleze totul.

Pe lângă intrarea în culisele filmului “Poziţia Copilului” şi interviul cu regizorul Călin Peter Netzer, emisiunea “Ca-n filme” prezintă în această duminică, ora 20.20, pe Digi24, şi alte două premiere româneşti: lungmetrajul semnat Marian Crişan, “Rocker” şi “Killing Time”, de Florin Piersic Jr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri