Cătălin Harnagea, fost șef al SIE: Omar Hayssam ar putea face dezvăluiri după ce ajunge în penitenciar

Data publicării:
catalin harnagea

După cum l-a văzut pe domnul Hayssam, extrem de vocal, s-ar putea să existe declarații din partea dânsului după ce ajunge în penitenciar. Probabil prin avocații care vor încerca să îi reducă pedeapsa sau să îl scape de închisoare”, a declarat, la Digi24, Cătălin Harnagea.

Sper să nu se mai invoce altă boală”, a mai spus fostul șef al SIE.

Omar Hayssam a fost operat de cancer de colon, iar la şedinţa de judecată în urma căreia s-a dispus eliberarea sirianului din motive medicale procurorul a depus concluzii de admitere a cererii acuzatului, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea, reamintește Mediafax.

La 26 aprilie 2006, Hayssam fost eliberat din arest, iar în 30 iunie a fugit din România. Şefii serviciilor de informaţii şi procurorul general al României şi-au dat demisia din cauza scandalului mediatic generat de plecarea lui Omar Hayssam.

În opinia lui Cătălin Harnagea, responsabilitatea pentru fuga sirianului revine, în primul rând, Ministerului de Interne, „care îl avea în custodie”.

Omar Hayssam a fost predat Poliției Române pentru a-și ispăși pedeapsa de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnaliști români răpiți în Irak, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea.

„Un stat serios îşi aduce acasă toţi infractorii condamnaţi. Mulţi nu vor mai dormi bine vacanţa asta şi anii următori”, a scris ulterior, pe Facebook, consilierul prezidențial Iulian Chifu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri