A doua zi de proteste în Capitală. Bulevardul Regina Elisabeta a fost temporar blocat

Data publicării:
proteste universitate rosia montana ziua 2

Actualizare ora 2:00 Câteva sute de protestatari se află încă în Piaţa Universităţii. Circulaţia troleibuzelor şi autobuzelor a fost deviată după ce oamenii au blocat traficul.

Actualizare ora 22:20 Persoanele care protestează în Piaţa Universităţii din Capitală faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană au blocat Bulevardul Regina Elisabeta pe ambele sensuri.

Unii dintre protestatarii aflaţi în zona fântânii de la Universitate au ieşit pe stradă, nicio maşină nemaiputând circula pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Troleibuzele şi autobuzele care circulă prin zona Pieţei Universităţii au fost blocate. Jandarmii au format un cordon de la Piaţa Universităţii până la Cercul Militar, la intersecţia cu Calea Victoriei.

Peste 1000 de persoane care se opun redeschiderii exploatării de la Roşia Montană s-au strâns duminică după-amiază în centrul Capitalei, la Piaţa Universităţii. După două ore, manifestanţii au blocat bulevardul Magheru timp de jumătate de oră. Proteste au avut loc şi la Cluj, Braşov, Sibiu, Timişoara şi Iaşi. De-a lungul zilei, lozincile scandate nu au fost întotdeauna legate de Roșia Montană, ci au vizat întreaga clasă politică.

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare. Dacă va primi undă verde, exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri