Cele cinci firme care au dreptul să producă Salam de Sibiu

Data publicării:
crop salam sibiu ministrul agriculturii irimescu FB

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că s-au mâncat sandviciuri cu Salam de Sibiu la ședința extraordinară de Guvern la care s-a aprobat Ordonanța de Urgență privind interceptările, tocmai pentru a se marca faptul că astăzi s-a obținut statutul de marcă cu indicație geografică pentru acest produs.

Sunt cinci firme care au acest drept de a-l produce pe baza rețetei tradiționale și am vrut să marcăm împreună momentul, dacă și-așa ne-a prins seara până la ora asta în clădirea Guvernului”, le-a spus Dan Suciu jurnaliștilor.

Foto: Ministerul Agriculturii

Cele cinci firme care au dreptul să producă Salamul de Sibiu sunt Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România.  

Ulterior, la Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a aderat și CrisTim.

Salamul de Sibiu este al doilea produs  românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011. Potrivit autorităților, urmează ca în curând să fie recunoscută și Telemeaua de Ibănești.

Potrivit datelor MADR, la nivel mondial sunt garantate 1.427 de produse tradiționale, din care UE deține 1.404. Cele mai multe produse protejate le deține Italia (296), Franța (243), Spania (205), Portugalia (139), Grecia (106) și Germania (96).


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri