Christine Lagarde, directorul FMI, va face o vizită în România pe 15 şi 16 iulie 

Data publicării:
Lagarde- Mediafax

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, va face prima sa vizită în România, în zilele de 15 şi 16 iulie. Vizita, anunţată de premierul Victor Ponta la Digi24 încă din luna aprilie, are loc la puţin timp după ce Consiliul Director al FMI a aprobat ultimele două evaluări ale acordului preventiv încheiat cu România în 2011. Autorităţile române speră să încheie un nou acord cu Fondul, al treilea începând din 2009.

"La Bucureşti, Lagarde va susţine un discurs despre România şi Europa de Est, concetrându-se asupra identificării unei noi paradigme de creştere pentru regiune", se arată într-un comunicat transmis de FMI. După România, Lagarde va vizita şi Lituania, pe 17-18 iulie.

"În timpul vizitelor - primele în aceste două ţări de la preluarea funcţiei de şef al FMI în iulie 2011 - Lagarde se va întâlni cu autorităţi, precum şi reprezentanţi ai sectorului privat, societăţii civile şi mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice şi provocările care urmează pentru fiecare din cele două ţări", se arată în comunicat.

Consiliul Director al FMI a avizat, săptămâna trecută, ultimele două evaluări ale acordului cu România şi a aprobat scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile de la Bucureşti, astfel că acordul început în 2011 a fost finalizat cu succes.

Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri.

Înţelegerea a fost parafată în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, şi trebuia să se încheie în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităţilor române de extindere cu trei luni a acordului, până la sfârştul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducă arieratele şi să adopte măsuri de îmbunătăţire a managementului companiilor de stat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri