Ciprian Ciucu: Mii de oameni sunt mușcați de câini. Eutanasierea este o soluție eficientă

Data publicării:
caini maidanezi mediafax-3

În data de 2 septembrie, un copil de 4 ani a decedat după ce a fost mușcat de mai mulți câini, lângă parcul Tei din București.

Ciprian Ciucu, director de programe la Centrul Româm de Politici Europene, a scris un articol în care a invitat cetățenii să propună soluții concrete pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.

Trebuie să facem ceva în privinţa asta! Ceva decisiv! Şi pentru asta avem nevoie să ne organizăm şi noi. Iubitorii iresponsabili de câini (eu sunt un iubitor responsabil de animale, inclusiv câini) sunt foarte bine organizaţi iar politicienilor le este frică că dacă vor eutanasia câinii nu vor mai primi votul iresponsabililor”, a scris acesta pe site-ul contributors.ro.

Pe lângă discuțiile constructive la care i-a invitat Ciprian Ciucu pe cetățeni pe grupul creat pe pagina de Facebook, acesta a făcut un apel către toți susținătorii campaniei pentru a participa la un marș al tăcerii în fața Primăriei Capitalei în ziua și la ora la care va fi înmormântat copilul de 4 ani.

Fără scandări, fără pancarde, doar tricouri negre, sau doar să fiţi acolo. Nu avem ce striga, nu cerem demisii, doar ne reculegem pentru copilul ucis şi familiile tuturor victimelor neglijenţei şi nepăsării”, le-a cerut acesta susținătorilor.

Am ajuns la 16.000 de cazuri (n.r. de oameni mușcați) în București. Eutanasierea e una dintre soluţiile cele mai eficiente. Cei care încearcă să protejeze aceste animale vin cu soluţii aiuristice. Aceste animale nu aparţin nimănui, pentru că nimeni nu și-a asumat niciodată responsabilitatea pentru ele. Oamenii nu vor responsabilități în plus, nu vor adopta câini murdari, agresivi. E o fantezie. Dacă nu sunt asumaţi, trebuie eutanasiaţi, a declarat directorul de programe la Centrul Româm de Politici Europene, la Digi24.

Ciprian Ciucu a scris în articol strategia la care s-a gândit, structurată în linii mari, și de ce ar avea nevoie de la cei care se implică în demersul propus de el.

„O vom face profesionist, găsind solutii, vorbind cu organizații care protejeaza animalele, si sa venim cu un proiect cu obiective clare. Vom documenta foarte bine problema. Mai mulţi specialisti în campanii media au venit alături de noi, vom avea acţiuni concrete simbolice, pentru a le aminti aleşilor că vrem problema aceasta rezolvată. Vom merge şi în spitale, vom culege date, vom calcula impactul bugetar. Dacă avem legislaţie care să ne permită, ne mai trebuie voinţa politică”, a anunțat acesta la Digi24.

Grupul „Vrem o țară fără maidanezi” a fost creat marți seara și numără, până în acest moment, 293 de membri.

Miting anti-maidanezi

Vineri, începând cu ora 19:30 și până la 21:30, Asociația Pro Civilizație Secolul 21 organizează un miting anti-maidanezi și, în același timp, de susținere a familiei copilului ucis de maidanezi.

Mitingul va avea loc în Piața Romană și este unul autorizat.

Membrii asociației invită cetățenii să protesteze „pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate și eficiente pentru asigurarea dreptului la viață, liniște și siguranță”, au scris aceștia pe pagina de Facebook.

La protest și-au anunțat prezența 526 de persoane, până la această oră.

În acest sens au fost întocmite mai multe petiții pe internet. „Sustineți eutanasierea maidanezilor neadoptați în 30 de zile!” are 7.029 de semnături, iar „Fără câini vagabonzi în România” a strâns 5.320 de semnături. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri