Cod portocaliu de furtună în Brăila și Călărași. Cod galben în jumătatea estică a țării

Data publicării:
ploaie furtuna mediafax

Actualizare 18.40: Se instituie cod portocaliu între orele 18.40 și 19.40 în sud-estul județelor Brăila și Călărași. Se vor semnala: grindină, intensificari ale vântului cu aspect de vijelie, cantităţi de precipitaţii ce pot atinge şi depaşi 35 l/mp, descărcări electrice. 

Actualizare 17:25: Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu câteva minute o avertizare de cod portocaliu pentru nord-estul și sudul judeţului Giurgiu, inclusiv municipiul Giurgiu, sud-vestul judeţului Ilfov și sud-estul județului Vaslui, zona delimitată de localităţile: Berezeni, Viişoara, Suletea, Epureni și Fălciu.

Avertizarea este valabilă până în jurul orei 18:00.

În aceste zone se vor înregistra grindină de dimensiuni medii, cantităţi de precipitaţii ce vor atinge şi depăşi local 35 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. 

Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Râurile din bazinul Bârlad (judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi), afluenţii Prutului inferior (judeţele Vaslui şi Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa) se vor afla sub cod galben de inundaţii, de marţi, de la ora 21.00, până miercuri la ora 16.00.

Potrivit atenţionării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Se menţionează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai râurilor şi pe cursurile de apă necadastrate.

Din a doua parte a zilei de marți şi până în după-amiaza zilei de miercuri, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei, informează Mediafax.

În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri