Comisia „Nana”, gata de acțiune. Începe ancheta în cazul terenului cumpărat de Ioana Băsescu

Data publicării:
527ba85d95f9cf1860000000-2

Teoretic, ar trebui să fie aleasă conducerea şi aprobat regulamentul de funcţionare. Din comisie fac parte 13 parlamentari, dintre care zece sunt ai USL. Printre aceştia, câţiva avocaţi, un poet, un licenţiat în filosofie, dar şi un instructor de karate. Mulţi dintre ei sunt pentru prima dată în Parlament.

Tot astăzi, preşedintele CEC, Radu Gheţea şi ministrul Finanţelor, Daniel Chițoiu, vor fi audiaţi la comisia de buget a Senatului.

Senatorii vor să afle cum a primit Ioana Băsescu creditul de un milion de euro pentru a cumpăra cele 300 de hectare de teren de la Nana. Până acum, Radu Gheţea nu a oferit prea multe informaţii, invocând secretul bancar.

Creditul luat de la CEC Bank de fiica preşedintelui a declanşat un amplu război politic chiar în USL. În Parlament a început o dublă anchetă, iar PSD a cerut o comisie specială care să verifice implicarea instituţiilor statului în tranzacţia familiei Băsescu.

Premierul Victor Ponta s-a grăbit să spună că Radu Graţian Gheţea nu va mai rămâne la conducerea CEC. A nuanţat apoi, dând de înţeles că se bazează pe ministrul Finanţelor să propună măsurile care se impun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri