Comisia parlamentară „Călăraşi” începe de luni activitatea în cazul terenului Ioanei Băsescu

Data publicării:
ioana basescu-1

Traian Băsescu l-a acuzat pe premier că foloseşte Parlamentul împotriva sa şi l-a asigurat că membrii Comisiei Călăraşi nu vor găsi nimic incriminator la adresa şefului statului şi a fiicei sale.

„Premierul şi cu cei cu care s-a înţeles, tată socru, toată trupa, gândesc că pot utiliza comisiile de la Senat şi comisiile camerelor reunite cred că mă pot impresiona. Aş vrea să le aduc în memorie că eu rezist şantajului de cea mai joasă speţă al trustului domnului Voiculescu de 8 ani”, a spus Traian Băsescu.

Acuzaţiile preşedintelui vin la o zi după ce Parlamentul a anunţat că luni înfiinţează Comisia care va verifica legalitatea tranzacţiei făcute de Ioana Băsescu pentru un teren din Călăraşi. Comisia de anchetă va fi, cel mai probabil, condusă de către deputatul Eugen Nicolicea. PSD i-a mai propus în această comisie pe Gabriela Firea, Şerban Nicolae, Mihai Fifor şi deputaţii Ioan Adam şi Adrian Solomon. Marele absent este Ilie Sârbu, socrul premierului, cerut în fruntea comisiei de liberalul Crin Antonescu.

„Când o să fie el şef la PSD o să facă propuneri la PSD, eu nu fac la PNL, nici domnia sa la PSD şi important e că dincolo de aceste glume pentru presă, faptul că domnul Antonescu a înţeles importanţa acestei comisii şi o sprijină este cel mai important lucru”, a afirmat Victor Ponta.

Comisia va verifica legalitatea modului în care terenul a ajuns în proprietatea fiicei preşedintelui. În paralel, va funcţiona la Senat o subcomisie care va verifica doar creditul luat de Ioana Băsescu de la CEC.

„Va fi o comisie cu o arie mult mai largă care va verifica în primul rând modul în care acele terenuri au fost dobândite, proprietarii, modul în care au fost comasate, modul în care s-au primit subvenţii”, a anunțat Florin Iordache - deputat PSD.

Senatorul Ilie Sârbu spune că există suspiciuni în legătură cu faptul că mai multe parcele au ajuns iniţial, în proprietatea unor persoane decedate, parcele care ulterior, au fost preluate de presupuşi moştenitori. Împroprietăririle s-au fi făcut inclusiv prin intermediul unor rude ale primarilor.

„E suspectă situaţia asta, într-o comună, toată lumea care a avut teren acolo e decedată. Nu s-a mai întâmplat. Pe lângă asta, sunt oameni în comună care de 20 de ani aleargă să li se dea şi lor terenul şi nu li s-a dat”, a susținut Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD.

Partidul Democrat Liberal a decis să boicoteze această comisie. Săptămâna viitoare, comisia va stabili când va începe audierile şi cine vor fi cei chestionaţi. După ce Ioana Băsescu a cumpărat cele aproape 300 de hectare de teren din judeţul Călăraşi, preşedintele a explicat că de fapt, el a fost cel care şi-a dorit terenul fiicei sale pentru că vrea să se apuce de Agricultură.

Pe marginea acestui subiect a comentat și Cristian Pârvulescu, președinte Pro Democrația. Urmăriți declarațiile în materialul video alăturat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri