Comisia suspectă. Cine sunt membrii comisiei de retrocedări? 

Data publicării:
COMISIE ANRP crop

Fotografia a fost făcută în 2010 şi îi înfăţişează pe membrii Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor. În perioada 2009-2011, aceştia au analizat aproape 500 de dosare care acum sunt puse sub semnul întrebării de procurori.

Crinuţa Dumitrean, şefa ANRP timp de doi ani. Este cercetată în dosarul retrocedărilor ilegale, urmărită penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

În dreapta preşedintei comisiei se află vicepreşedintele Cătălin Florin Teodorescu. Şi el este acuzat de abuz în serviciu. Sergiu Diacomatu este vizat şi el de aceeaşi anchetă, dar cercetat în libertate pentru că ar fi denunţat unele fapte. Surse judiciare spun că acesta ar fi fost omul lui Dorin Cocoş în cadrul comisiei. Lângă Sergiu Diacomatu, în aceeaşi fotografie, apare Lăcrămioara Alexandru. A fost membru în comisie în aceeaşi perioadă şi a fost arestată alături de Alina Bica. Şeful ANI, Horia Gergescu, audiat de DNA, era şi el membru al comisiei.

Pe partea opusă a mesei, în stânga preşedintei, Remus Baciu. Este condamnat în alt dosar şi acum este cercetat de DNA în cazul retrocedărilor ilegale.

Garofiţa Haita era consilier juridic şi reprezentant al Ministerului de Finanţe în comisie. Până acum nu a fost audiată de anchetatori. Lângă aceasta se află Attila Marko. Ar fi vinovat, potrivit procurorilor, de abuz în serviciu. Este condamnat la închisoare cu suspendare în alt dosar. Rodica Constantinovici a fost membru al comisiei de retrocedări, dar nu are până acum vreo calitate în dosar.

În dosarul retrocedărilor a fost arestată preventiv şi fosta şefă anti-mafie, Alina Bica, pe atunci membră a Comisiei de retrocedări.

Direcţia Naţională Anticorupţie o acuză de abuz în serviciu şi o consideră responsabilă pentru acordarea unei despăgubiri care ar fi prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri