Constantin Degeratu: Noile tipuri de război nu exclud posibilitatea unor ciocniri de tip clasic

Data publicării:
constantin degeratu

„Noile tipuri de război (...) nu exclud posibilitatea unor ciocniri de tip clasic. Din această perspectivă, experiența de până acum ne arată că Rusia, care a intrat într-o paradigmă de confruntare clară cu comunitatea euroatlantică, folosește ambele variante majore ale posibilității de conflict (...). Ca urmare, mai degrabă ar trebui să fim foarte bine pregătiți pentru contracararea ambelor forme decât să putem dormi liniștiți. Fiind în NATO, nu dormim liniștiți. Avem de lucru”, a spus Constantin Degeratu.

„Marea Neagră este pe o falie și ne aflăm în prezența unui cutremur în desfășurare, care poate să aibă și acute mai mari decât cele pe care le-am simțit până acum”, a afirmat generalul în retragere.

El a comentat astfel declarațiile directorului SRI, George Maior, care spus, într-un interviu, că situaţia din Ucraina, alimentată de politica agresivă a Moscovei, ar putea provoca, „fenomene negative” pe teritoriul României.  

În opinia generalului Degeratu, „Polonia s-a trezit ceva mai devreme, a acționat mai responsabil decât până acum, a reușit să convingă comunitatea euroatlantică și în principal sponsorul de dincolo de Atlantic”.

El a arătat că aici trebuie să mai lucreze politicienii români, pentru că „avem mult de lucru. Trebuie să convingem SUA, Franța, Germania, că apărarea noastră se face încă de anul acesta pe linia întâi, pe frontiera estică a NATO”, a spus generalul. 

„La forță trebuie clar convinsă lumea că poți răspunde cu forță”, a încheiat Constantin Degeratu.

Comentariile complete ale fostului șef al Statului Major, Constantin Degeratu, în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri