Copil rănit în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. A căzut în gol de la 4 metri înălțime

Data publicării:
copil ranit polivalenta

Bianca Șomlea, reporter Digi24: Băiatul de 9 ani a intrat în sală în momentul în care meciul de baschet era deja început. Nefiind atent pe unde calcă, a căzut în gol aproape 4 metri prin acest spaţiu de aproximativ 30 de cm. Este singurul loc din Sala Polivalentă unde se creează această distanţă, pentru că aici avem montată o tribună retractabilă”.

- Cum vi se pare? E o distanţă destul de mare.

- Destul de mare pentru un copil, chiar şi pentru un adult mai subţire. Ce să vă spun? E tragic ce s-a întâmplat. Încă sunt în stare de şoc, spune o spectatoare.

„A venit un grup de vreo 20 de copii şi printre ei acesta efectiv s-a scurs”, povestește un alt martor ocular.

Nu e bine. E şi copilul meu acolo. (Reporter: Vă e frică să veniţi cu copilul?) Acum mi-e frică şi m-am speriat”, mărturisește o mămică.

Martorii incidentului au sunat imediat la 112, iar după ce copilul a primit primul ajutor, a fost dus la Spitalul de Pediatrie din oraş

Prezenta o leziune trumatică, o fractură la nivelul antebraţului stâng. Suferise şi un traumatism cranio-cerebral închis. Iniţial, s-a crezut că este o formă neurologică mai severă, dar examinarea tomograf computerizată şi examenul neurochirurgical au exclus un hematom subdural”, a declarat pentru Digi24 medicul Călin Lazăr.

Bianca Șomlea, reporter Digi24: „La două ore de la producerea incidentului, nu am reuşit să obţinem încă o reacţie de la administratorul Sălii Polivalente şi nici de la proiectantul ei”.

Sala Polivalentă a fost inaugurată în octombrie 2014 şi reprezintă o investiţie a Primăriei Cluj-Napoca în valoare de 70 de milioane de lei. E administrată de o firmă al cărei acţionar majoritar e tot municipalitatea.  

 Citiți și:

Administratorul știa de problemă


Incident grav, sâmbătă seara, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Un copil de 9 ani, aflat în public la un meci de baschet, a fost rănit şi dus de urgenţă la spital, după ce a căzut în gol de la o înălţime de aproximativ patru metri.

Martorii povestesc că băiatul încerca să ajungă în tribuna unde avea bilet, dar a alunecat printr-un spaţiu liber dintre trepte.

„A vrut să coboare treptele şi la un moment dat l-am văzut cum se scurge în jos”, povestește un martor.

A venit un grup de vreo 20 de copii şi printre ei acesta efectiv s-a scurs”, spune alt martor la incident.

Băiatul are o fractură la braț și s-a lovit la cap. Medicii îl vor ține sub supraveghere timp de 12-24 de ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri