Corpul de Control al Guvernului anchetează demiterea lui Ştefan Marincea, directorul Institutului Geologic

Data publicării:
stefan marincea

Inspectorii Corpului de Control se află în acest moment la Institutul Geologic și anchetează cum s-au desfășurat lucrurile în perioada în care Ștefan Marincea a fost directorul institutului. În cursul zilei de astăzi Ștefan Marincea s-a prezentat la birou.

În comunicatul de presă trimis de Ministerul Educației se preciza faptul că Ștefan Marincea a comunicat în mod defectuos ceea ce s-a întâmplat la Galați și cauzele cutremurelor din Galați au creat panică în rândul populației.

Ministrul Educației spune că acest lucru se anunță într-o altă manieră și cu aprobarea celorlalți implicați în procesul de găsire a cauzelor seismelor.

Ștefan Marincea a spus cu privire la această demitere că la bază ar putea fi o bănuială asupra sa de conflict de interese. El a lucrat ca asistent tehnic într-un institut care ar fi fost în conflict cu funcția sa de director la Institutul Geologic.

Ştefan Marincea a declarat ieri că a fost informat „prin două ordine, cu semnături diferite” că, începând de miercuri, a fost demis din funcţia de director general al Institutului Geologic al României, el menţionând că intenţionează să facă plângere penală în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri