Cum a sărbătorit Dacian Cioloş câştigarea Cupei Campionilor, acum 30 de ani

Data publicării:
steaua cupa campionilor 1986 site

„Acum 30 de ani aveam 16 ani, eram adolescent, îmi amintesc și acum. Am făcut un liceu care mă obliga să stau la internat, deci eram intern alături de alte câteva sute de colegi. Am avut șansa, la vremea aceea, să avem la internat unul dintre puținele televizoare color din oraș și deci am avut șansa să vă vedem în culori și îmi amintesc și acum faptul că ne-a fost permis, cu toată strictețea dintr-un internat și dintr-un liceu, să ieșim în curte, seara, noaptea, după meciul de fotbal și să ne exprimăm bucuria în ciuda tuturor restricțiilor vremii pe care trebuia să le respectăm. Dar în momentul respectiv toată lumea și profesorii și pedagogii au înțeles că astfel de momente de bucurie nu pot fi blocate de nicio regulă și că poate e mai bine să nu impui nicio regulă unor oameni care își exprimă o bucurie autentică", a povestit premierul la festivitatea organizată la Cercul Militar Naţional.

Născut în Zalău, pe 27 iulie 1969, Dacian Cioloş a absolvit Liceul agroindustrial din Şimleul Silvaniei şi ţine cu marea rivală a Stelei, Dinamo Bucureşti.

Pe 7 mai 1986, finala Cupei Campionilor Europeni (actuala Champions league – n.r.) s-a disputat între FC Barcelona şi Steaua Bucureşti. Campioana României a câştigat cu 2-0 după executarea loviturilor de la 11 metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri