Cutremur de 4,6 resimțit în București

Data publicării:
SEISMOGRAF

Actualizare 19.02. Cutremurul de luni a avut magnitudinea 4,6 și s-a produs la 115 kilometri adâncime, conform noilor măsurători făcute de INFP.


Actualizare 18.10. Acest cutremur cu magnitudinea de 4,7 „se încadrează în activitatea normală a zonei Vrancea”, a spus directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului.

„Intensitatea în epicentru a fost de 4 grade, iar la București, Buzău și Focșani a fost de 3 grade Mercalli”, a spus Constantin Ionescu, directorul INFP, pentru Digi24, adăugând că nu s-au primit raportări privind pagube materiale.

„Zona seismică Vrancea începe de la Valea Buzăului, de la Pătârlagele, se duce până în zona Vrancei, dincolo de Vrâncioaia. Cuprinde două județe sau chiar și Covasna, în mare parte e zonă seismică. Faptul că se produc în Buzău sau Vrancea nu are importanță, e important că se produce în zona Vrancea și cutremurul migrează pe o falie de o lungime de 80 kilometri de la Sud-Vest la Nord-Vest”, a explicat Constantin Ionescu.


 

Un cutremur a avut loc luni la ora 17.49, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea 4,7. Seismul a avut loc la adâncimea de 140 de kilometri și s-a resimțit și la București, informează informează Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Seismul a avut loc la o distanță de 141 de kilometri de București, 53 de kilometri de Sfântu Gheorghe și 15 kilometri de Comandău.

Acesta este cel mai puternic cutremur din anul 2015 care a avut loc în România.

Citiți și Când va fi următorul cutremur? Graficul ciclicității făcut de fostul ministru Nicolae Noica

În 22 noiembrie anul trecut a avut loc un cutremur cu magnitudinea 5,7 grade, care s-a produs în zona seismică Vrancea. Acesta a fost cel mai puternic seism din ultimii 10 ani. S-a resimţit în multe zone din Moldova şi în Capitală, dar cel mai afectat a fost municipiul Galaţi, unde mai multe cartiere au rămas fără electricitate şi apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri