Dacian Cioloş: Brexit-ul nu va avea impact imediat asupra economiei româneşti; invit la prudenţă în deciziile politice din acest an

Data publicării:
dacian ciolos palatul victoria guvern

Premierul Cioloş a spus că, din primele analize, rezultă că nu va exista un impact economic imediat semnificativ asupra economiei româneşti urmare a referendumului din Marea Britanie de ieşire din UE.

„Va exista cu siguranţă un impact, dar mesajul principal este că din şpunct de vedere economic, al exporturilor, de investitţii, nu ne aşteptăm la un impact pe termen scurt”, a subliniat Dacian Cioloş.

Premierul a subliniat, de asemenea, că pentru cetăţenii români care locuiesc şi muncesc în Marea Britanie nu va exista un impact imediat asupra lor, pentru că punerea în aplicare a Brexit-ului se va face în timp, într-o perioadă de doi ani.

El a explicat că, în primul rând, Marea Britanie trebuie să facă o cerere formală de ieşire din UE, apoi vor urma negocieri, la care România va participa activ.

„Până când acest proces nu va fi formalizat, Marea Britanie rămâne membru cu drepturi depline în UE”, a subliniat Cioloş.

El a spus că este important că România se bucură de o situaţie economică bună.

„Este foarte important ca, prin măsuri şi atitudine, să facem din această situaţie economică un atu. Invit la prudenţă în deciziile politice care vor fi luate în acest an, mai ales cele care vor avea un impact asupra bugetului şi economiei”, a afirmat premierul Dacian Cioloş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri