Dacian Cioloș: Trebuie să demonstrăm că în administrație se poate câştiga suficient dacă ești performant”

Data publicării:
functionari digi

„O politizare excesivă a dus la o slăbire a gradului de competenţă în administrație, a gradului de responsabilitate şi de eficienţă. Corupţia poate să ucidă, au spus-o și oamenii în stradă”, a spus Dacian Cioloș.

El spune că Guvernul are pârghiile necesare pentru a face curăţenie în sistem.

Le poate face guvernul pe baza unor legi existente, până la un punct, pentru a da posibilitatea managerilor să remunereze performanţa, nu numai vechimea. Trebuie să demonstrăm că în administrație se poate câştiga suficient dacă ești performant”, a spus premierul.

Iar depolitizarea va merge până la vârf, dă asigurări proaspătul şef al Executivului: „Ar trebui să se oprească la nivel de secretar de stat sau de director general în anumite agenţii, care să vină şi să plece odată cu guvernul. De acolo în jos să fie oameni performanţi care să pună în aplicare programul de guvernare”.

Premierul nu excude ca în urma reformelor anumite posturi să dispară.

„Cu siguranţă că va fi nevoie de o subţiere, dar trebuie mers pe analiză, în altele probabil că vor trebui întăriri, în altele subţieri. Cred că se poate face cu subţieri, dar cu salarii mai mari”, a mai spus Dacian Cioloș.

Premierul mai spune că intenţia Guvernului său este de a păstra majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor votată de Parlament cu câteva zile înainte de învestirea Cabinetului său: „Intenția e, dacă va fi posibil, să păstrăm creşterile salariale”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri