Dan Mihalache reacţionează în cazul Schweighofer: Manipulare. Cine e în spatele ei se vede tot mai tare

Data publicării:
dan mihalache mediafax

Şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a fost întrebat, la Milano, unde îl însoţeşte pe Klaus Iohannis, despre interpelarea pe care a făcut-o în 2008, ca deputat, vizând firma Schweighofer.

„Discuţia despre nişte interpelări făcute de mine acum şapte ani, în calitate de deputat, arată de fapt caracterul manipulator al acestei teme şi interesul care există, l-am văzut şi aseară, din partea premierului de a lega Preşedinţia în mod artificial de numele Schweighofer”, a declarat Mihalache.

El a mai spus că nu îşi mai aminteşte foarte bine tema interpelării. „Atunci cred că era vorba de un conflict local, undeva la Poienile de Munte, vă spun sincer că nici măcar nu îmi mai amintesc foarte bine. Am revăzut textul interpelării. Practic, eu puneam o întrebare ministerului de resort, pentru ce, nu mai ţin minte foarte bine”, a explicat Mihalache.

El a mai susţinut că la nivelul administraţiei prezidenţiale nu au existat întâlniri cu firma Schweighofer şi, chiar dacă ar fi existat, nu ar fi fost "un lucru rău": „La nivelul administraţiei, noi nu ne-am întâlnit cu firma Schweighofer, şi, dacă ne-am fi întâlnit - ceea ce nu s-a întâmplat pentru că nu au solicitat - nu văd ce ar fi fost un lucru rău să ascultăm şi o parte interesată, este un operator economic până la urmă semnificativ pe o piaţă din România”.

Consilierul prezidenţial Dan Mihalache a mai spus că „este clar o manipulare şi interesele acestei manipulări sau cine stă în spatele ei se văd din ce în ce tot mai tare”.

Întrebat dacă Preşedinţia a primit scrisoarea din partea firmei Schweighofer, la fel cum a primit şi Executivul, Mihalache a afirmat că a fost informat de colegii săi că aceasta a fost primită, dar că el, personal, nu a văzut-o.

Presa a relatat, joi, că Dan Mihalache, actualul şef al cancelariei prezidenţiale, a adresat, în 6 mai 2008, în calitate de deputat PSD, o interpelare ministrului de atunci al Agriculturii, Dacian Cioloş, în contextul unui conflict dintre firma austriacă Holzindustrie Schweighoffer şi localnicii din Poienii de Munte din judeţul Maramureş. 

Reacția companiei Holzindustrie Schweighofer la modificările Codului Silvic

Klaus Iohannis, nou atac la premier: Nu mai tolerez așa ceva!
Guvernul va interzice temporar exporturile de masă lemnoasă

Președintele Iohannis, prima reacție față de respingerea reexaminării Codului silvic

Guvernul a prezentat sinteza unui raport de control pe tema defrișărilor ilegale din cinci județe, trimis către DNA în ianuarie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri