Daniel Chițoiu: Solicitarea DNA este un abuz

Data publicării:
daniel chitoiu mediafax-6

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. Daniel Chiţoiu se apără si spune că, de fapt, Ordonanţa pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supravechere Financiară, pentru care este tras la răspundere, nu face altceva decât să modifice actul normativ conform solicitărilor organismelor internaţionale: FMI şi Comisia Europeană.

„Am aflat din presă că a fost solicitată Camerei Deputaților începerea urmăririi penale împotriva mea pe OUG de funcționare a ASF. Eu consider că este un abuz privind anchetarea mea, privind emiterea unui act normativ, din punct de vedere al oportunităţii şi al unor prevederi care au fost aprobate în Guvern şi de asemenea ele pot fi modificate în Parlament”, a spus Daniel Chițoiu.

Referatul DNA în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu a fost trimis Camerei Deputaţilor în această seară de procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunțat Parchetul general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri