Deratizare la suprapreț. 2,5 milioane de euro pe an, alocate unei firme prin acte adiționale

Data publicării:
obo sobo

Deşi plăteşte unele dintre cele mai scumpe tarife din Europa pentru deratizare, Bucureştiul are probleme cu şobolanii. Dovada cea mai clară, invazia de şobolani din parcul Alexandru Iona Cuza, fost IOR din Sectorul 3.

Potrivit documentelor, de stârpirea rozătoarelor și de dezinsecție s-a ocupat firma 3D România, care a avut contract cu Primăria Generală între anii 1996 şi 2008. De șapte ani, Primăria Capitalei refuză să organizeze o licitaţie pentru a găsi altă firmă şi preferă să încheie anual câte un act adiţional la contractul cu aceeaşi firmă.

De altfel, Curtea de Conturi şi Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice susţin că aceste anexe au fost încheiate ilegal şi că cele 35 de milioane de euro acordate din bani publici în ultimii şase ani, pentru deratizare și dezinsecție, n-au avut o bază legală.

Şi nu e singura problemă legată de acest contract. Tot conducerea Primăriei Generale a Capitalei spune că n-a putut face deratizare pe terenul invadat de şoblonani, pe motiv că ar fi proprietate privată.

Culmea este că anul trecut Curtea de Conturi a descoperit că firma 3D România a făcut deratizare şi dezinsecţie la 1.400 de firme private, din banii bucureştenilor. Mai precis, firma a decontat de la primăria Capitalei alte 3,5 milioane de euro, peste banii atribuiţi prin actul adiţional.

Legea spune că firmele private sunt obligate să-şi facă şi să plătească deratizări şi dezinsecţii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri