Un copil a murit muşcat de câini lângă Parcul Tei. ISU Bucureşti: A fost găsit într-o râpă, într-o zonă greu accesibilă

Data publicării:
politie ancheta caini mediafax

Imagini de la locul incidentului

ACTUALIZARE 16.40. Bunica celor doi copii a fost audiată la Poliţie. Femeia a spus că cei mici se jucau în preajma ei şi că, la un moment dat ei au dispărut. A rămas pe bancă, tocmai pentru că s-a gândit că micuţii se vor întoarce la ea.

45 de minute a durat căutarea copiilor.

ACTUALIZARE 15.50. Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Primăria Capitalei, a declarat că la adresa respectivă, până săptămâna trecută nu figura niciun câine.

Câinii găsiţi în zonă astăzi au fost adunaţi: „Am identificat la ochi câinii. Mai mult ca sigur vor fi eutanasiaţi.

Unul dintre cei şase câini strânşi avea urme de sânge pe bot.

Câinii sunt animale şi sunt imprevizibile. E un teritoriu al lor, aici era o haită, probabil tot aici sunt şi hrăniţi”, a declarat Răzvan Băncescu.

(Declaraţiile lui Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Primăria Capitalei)


ACTUALIZARE 15.10. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat la Digi24 că terenul pe care s-a petrecut incidentul era îngrădit: 

„Într-o zonă destul de greu accesibilă, într-o râpă mai exact, exista un copil muşcat la nivelul capului, trunchiului, membrelor, practic în totalitate, sfâşiat de câini, desfigurat. Au constatat decesul, leziunile erau incompatibile cu viaţa. La faţa locului când am ajuns noi nu erau câini sau haite de câini, ci corpul sfâşiat al copilului. Zona este adiacentă lacului, puţin accesibila, nu e o zonă pentru promenadă. Nu e o zonă circulabilă. Este o zonă îngrădită, dar în ceea ce priveşte accesul sunt puţine explicaţii de dat acum pentru că locul este puţin accesibil şi accesul sigur s-a făcut prin zona Tuzla. Nu se poate face accesul pentru persoane civile. Este o zonă cu o vegetaţie inaccesibilă, cu râpă, cu maluri de pământ. Zona lacului e mult sub nivelul carosabilului.”

(Declaraţia purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile)

ACTUALIZARE 14.40. Incidentul ar fi avut loc pe un teren privat, care aparţine societăţii Laguna Tei SRL, potrivit unui comunicat transmis de Primăria sectorului 2.

ACTUALIZARE 14.30. 

„Poliţiştii de la Secţia 7 au preluat cazul, au identificat un minor de 4 ani, într-o zonă a parcului, care. la momentul la care s-au deplasat la faţa locului, nu prezenta semne vitale. Poliţiştii urmează să stabilească şi locul unde s-a petrecut incidentul, precum şi dacă este vorba despre câini comunitari”, a declarat la Digi24 Emilia Mihai, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.  

(Declaraţia purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai)  

La Poliţia Capitalei nu există o statistică a persoanelor muşcate de câini, a adăugat aceasta.

ACTUALIZARE 14:30 Incidentul s-a întâmplat într-o zonă extremă a parcului, unde se află case și societăți. Tatăl copilului a ajuns cu puțin timp în urmă la fața locului, aflându-se într-o stare psihică precară. 


Incidentul a fost anunţat la 112 în jurul orei 12.30, de către bunica celor doi copii, care mersese cu cei mici în parc.  

După un timp, copiii au dispărut de lângă femeie. La un moment dat, copilul de şase ani a venit la bunica sa, fiind muşcat de câini la picior, şi a anunţat-o că fratele său a fost atacat şi el.

Echipajele ajunse la fața locului au încercat să îl salveze pe micuțul de 4 ani, însă nu au mai putut decât să declare decesul.

Copilul de 6 ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri suplimentare. 

Mai multe echipe de criminaliști investighează zona pentru a stabili dacă animalele erau câini vagabonzi sau aparțineau cuiva. 

CARTIERE PERICULOASE. Harta zonelor din Bucureşti unde maidanezii fac legea

În sectorul 2, cele mai multe incidente au fost în zonele cuprinse între Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina şi Bulevardul Lacul Tei. Şi nu au fost singurele. Maidanezi agresivi sunt şi în Parcul Circului, zona Doamna Ghica şi strada Arhitect Grigore Ionescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri